Sztárok

Szupermodellek és sztárok, akik tökéletlenül is szeretik a testüket

A filmekben, sorozatokban, videoklipekben, reklámokban látható tökéletes testű nők és férfiak láttán sokan – főleg a fiatalok – kezdenek szorongani, önértékelési zavaraik támadnak, holott az általuk bálványozott szobortestű istennők is csak ugyanolyan emberek, akiknek pont ugyanolyan problémáik vannak a testükkel. Persze ezt sokszor elfedi a smink, a retus és a Photoshop, ezért mindig jó látni, ha a szépség- és szórakoztatóiparban dolgozó sztárok fellebbentik a fátylat távolról sem annyira tökéletes testükről.

Jaime King

A modell és színésznő (akit talán a 2001-es Pearl Harborból ismerhetnek a mozirajongók) egy elég ikonikus fotót tett közzé magáról az Instagramon, amelyen várandósan látható. Bár az eredeti képet azóta leszedték, a kép azóta önálló életre kelt az interneten. King egyébként az alábbit írta a fotó alá:
“Az én testem. A növekvő babám. Lehet kommentelni. Én, akárcsak minden más nő, aggódva figyelem, ahogy ítéletet mondtok rólam. Ez vagyok én. És szeretem magam, minden hibámmal, minden párnácskával, vagy lapos résszel, vagy túl vékony testrészemmel. És szeretlek titeket, bármilyen alakú is a testetek.”

Fotó: Jaime King/Instagram
Fotó: Jaime King / Instagram

Selena Gomez

Az énekesnőt pár hónappal ezelőtt csúnyán betámadták, amire az alábbi fürdőruhás képpel válaszolt. És bár a fotón egy egészséges női test látható, a Gomezt kritizáló trollok túl kövérnek találták Justin Bieber egykori kedvesét. Selena a #theresmoretolove hashtaggel zárta rövidre az ügyet, amely mellé annyit írt: “szeretem magam, úgy, ahogy vagyok”.

Fotó: Selena Gomez/Instagram
Fotó: Selena Gomez / Instagram

Chrissy Teigen

Az amerikai szupermodell, aki a Sports Illustrated 2010-es fürdőruhás különkiadásában debütált. Már csak ezért is kifejezetten szimpatikus, amikor egy olyan képet posztol, mint az alábbi, amin kék-zöld foltok és striák láthatóak. “Egy hétig minden nap beleütköztem a konyhai fiók fogantyújába, ezért a foltok. A striák pedig mindenkit üdvözölnek!” Chrissy, te vagy a királynő!

Fotó:Chrissy Teigen/Instagram
Fotó: Chrissy Teigen / Instagram

Tess Holiday

A tetovált modell a lazaság mintaképe, aki gond nélkül felvesz levágott aljú felsőket, forrónadrágokat és további olyan ruházatot, amely láttatni engedi a testét. Az alábbi képhez annyi megjegyzést fűzött: “bizonyíték, hogy bárki felöltözhet rövid ruhákba, akár tetőtől talpig #IAMSIZESEXY”. Egyetértünk.

Fotó: Tess Holiday/Instagram
Fotó: Tess Holiday / Instagram

Lena Dunham

A Csajok sztárja gyakran posztol magáról fotókat különféle ruhákban. Ezen a képen csak fehérneműben látható, amihez annyit írt: “Szeretem ezt a fehérneműszettet, lehet, hogy vacsorázni is ebben megyek, meg egy csizmában, és mindehhez mosolyogni fogok, mert mindannyian nagyon szerencsések vagyunk, amiért szabadok lehetünk.”

Fotó: Lena Dunham/Instagram
Fotó: Lena Dunham / Instagram

További cikkek a pozitív testképről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top