Sztárok

Celeb-magyar szótár: mit jelent, amit a hírességek mondanak?

A díjátadókon, gálaműsorokon, illetve a sztárokról szóló hírekben, a hírességek általában olyasmiket mondanak, ami politikailag maximálisan korrekt, mind emberileg, mind szakmailag kompatibilis a sajtós vagy az ügynök elvárásaival, és sok esetben semmit sem jelent. Összegyűjtöttük a legnagyobb kliséket és azt, hogy mit érdemes ilyenkor kiolvasni a sorok közül.

Hatalmas megtiszteltetés

Kezdjük a mozi világával: a feltörekvő sztárocskák szájából gyakran hangzik el az alábbihoz hasonló nyilatkozat, leginkább a frissen befejezett, kasszasikergyanús produkció sajtókörútján:

Hatalmas megtiszteltetés volt egy ilyen nagy formátumú rendezővel dolgozni, rengeteget tanulhattam tőle, nagyon inspiráló ember. Azóta is szoros kapcsolatban vagyunk, úgy érzem, egy valóságos mentorra leltem a személyében.

Jelentése: “egy véreskezű diktátor igazi csapatjátékos ehhez a cezaromán elmebeteghez képest, komolyan, inkább mentem volna hamburgert sütni a sarki bisztróba. Előbb fogok hashajtóreklámban szerepelni, mint hogy legközelebb is ezzel a hollywoodi Napóleonnal dolgozzak együtt.”

Celeb-magyar szótár: mit jelent, amit a hírességek mondanak?

Sohasem drogoztam

A sikeres bemutatókat általában féktelen bulizás szokta követni, ha pedig a celebek nem elég óvatosak, rájuk nézve kompromittáló képek-videók kerülhetnek fel a netre, amin aztán kedvére csámcsoghat mindenki Bombaytől Lepencéig. Ilyenkor persze nyilatkozni kell valamit, hogy az nem úgy van ám, ahogy a nagyérdemű elképzeli.

Sohasem drogoztam, számomra nincs szükség ilyen szerekre. Tegnap a kelleténél egy picit több pezsgőt ittam, és a felszolgált osztrigával együtt ez egy szerencsétlen kombinációnak bizonyult, ezért most nem érzem magam túl jól. Remélem, nem okoztam csalódást a rajongóknak, akik a történtek ellenére elmennek majd az új filmem bemutatójára.”

Jelentése: “még most is be vagyok tépve, mint a mozijegy. Húzzatok megnézni a filmemet, hogy legyen pénzem a következő csíkra. És most hagyjál békén, annyira kész vagyok, hogy nem tudok beszélni sem.”

Celeb-magyar szótár: mit jelent, amit a hírességek mondanak?

Csak barátok vagyunk

Szerencsésebb esetben nem a bulin fogyasztott tudatmódosítókról hangos a bulvársajtó másnap, hanem az ott történt szexuális jellegű dolgoktól, illetve attól, hogy ki kivel hova ment és mikor mit csinált. Ez különösen akkor pikáns, ha a szóban forgó sztárnak jól ismert párja, férje-felesége, élettársa van. Ilyenkor persze beindul a hárítás, amin általában nem túl nehéz átlátni.

Évek óta próbálnak összeboronálni minket az újságírók, de mindenkit megnyugtathatok, kizárólag baráti viszony van közöttünk, semmi több. Nagyon tisztelem őt mint embert és mint művészt, és tényleg nagyon jóban vagyunk, ennyiről van szó mindössze.

Jelentése: “ha UV-fényben megnéznéd az ágyat/hátsó ülést/íróasztalt/szaunát, úgy nézne ki, mint egy Jackson Pollock festmény. Nincs nálad véletlenül esemény utáni?”

Celeb-magyar szótár: mit jelent, amit a hírességek mondanak?

Ennyi legyen most elég

Ha nem ennyire rázós a helyzet, a szép románcból idővel házasság is lehet, ilyenkor persze a bulvársajtó kiemelt figyelemmel követi a sztárpár mindennapjait, és a legapróbb jelekből is messzemenő következtetéseket szoktak levonni, különösen olyan esetben, ha eljegyzésre, esküvőre vagy épp babavárásra utaló jeleket vélnek felfedezni a celebek környékén. A rutinos hírességek ilyenkor is dobnak egy-egy csontot a médiának, amivel elterelhetik a figyelmet a valóságról.

Sokat beszélgettünk már arról, hogyan képzeljük a jövőt, de még annyi minden áll előttünk, hogy egyelőre nem foglalkozunk ilyen távoli dolgokkal, mint a házasság vagy a családalapítás. Nagyon szeretjük egymást, ennyi legyen most elég.

Jelentése: “a harmadik hónapban vagyunk, nagyon remélem, hogy tőle van a gyerek…”

Celeb-magyar szótár: mit jelent, amit a hírességek mondanak?

Továbbra is jó barátok vagyunk

Ha pedig végül kenyértörésre kerülne a sor, a profi sztárok nem égetik fel a hidakat maguk után, elvégre a jövőben bármikor összehozhatja még őket a sors (meg egy szerencsétlenebb casting), és mégiscsak gáz szerelmespárt játszani a vásznon, ha amúgy mindenki tudja, hogy jobban gyűlölik egymást, mint Kanye West és Amber Rose. Nosza, elő az aduásszal:

Már nem élünk együtt, de továbbra is jó barátok vagyunk. Rengeteg a közös barátunk, akikkel a mai napig sok közös programot szervezünk. Nagyon szeretjük egymást, de máshogy képzeltük el a jövőnket, ezért úgy döntöttünk, hogy külön folytatjuk.

Jelentése: “úgy vágtam ki azt a tohonya, alkoholista, nőcsábász férget, hogy magával vitte az ajtókeretet. Ha még egyszer meghallom a nevét, ide fogok rókázni. Előbb ennék meg egy döglött mosómedvét, mint, hogy újra hozzáérjek. Fúj!”

Mennyi?

Persze van az úgy, hogy a sajtó megszimatol valami hatalmas történést az adott celeb életében, de hiába faggatóznak, a híresség nem áll kötélnek, titkolózik, diszkrécióra és magánéletre hivatkozik.

Erről nem beszélnék, mert ez egy nagyon bensőséges dolog számomra. Idővel majd biztos mesélek arról, hogy min mentem keresztül, de most még nagyon nehéz lenne, ezért kérem a média képviselőit, hogy egy kis megértést és türelmet tanúsítsanak irántam.

Jelentése: “ötmillió alatt senkinek sem nyilatkozom.”

Celeb-magyar szótár: mit jelent, amit a hírességek mondanak?

További cikkek celebekről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top