Sztárok

Kulka János öt nap után újra megszólalt

Egyes információk szerint az is kétséges volt eddig, hogy Kulka János hamar visszanyeri beszédképességét, öt nappal a műtétje után azonban már meg tudott szólalni.

 

Kulka János kérdésre válaszolva mindössze pár szót képes kipréselni, egyelőre az “igen” és hasonló egyszerű szavak mennek neki. Kulka Jánosnak, aki már bőven túl van az életveszélyen, igen hosszú időre lesz szüksége ahhoz, hogy újra a régi legyen, úgy beszéljen, tanuljon és mozogjon, mint azelőtt. Azt azonban már tudja, mi történik vele, érzékeli a környezetét, és tisztában van az állapotával is – írja a Bors.

A lap szerint bevett protokoll, hogy stroke után a betegeket arra kérik, számoljanak. Az orvosok így tudják ugyanis felmérni, hogy az agy mely területe és mennyire károsodott. Kulka Jánosnak egyelőre ez nem megy orvosi utasításra, de kérésre már sikerült oldalra fordulnia. Bizakodásra ad okot az is, hogy a színész bal oldala és a végtagjai mű­ködnek.  

Ráadásul az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet, ahol a színészt kezelik, közleményt adott ki, amiből kiderül, hogy állapota biztató: “Az időablakon belül sikeres stroke-ellátásban részesült, az elzáródott agyi érből sikerült a véralvadékot eltávolítani. Kulka János színművész tünetei napról napra enyhülnek, állapota javul” – írták.

Kulka János öt nap után újra megszólalt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top