Sztárok

Gloria Gaynor Budapesten lép fel 

Tíz éve nem koncertezett Magyarországon Gloria Gaynor. A "diszkókirálynő" december 29-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.

Gloria Gaynor karrierje 1975-ben ért a csúcsra, amikor az egy évvel korábban megjelent Never Can Say Goodbye című első nagylemezének számos dala – a Reach Out I’ll Be There, a Honey Bee, a Casanova Brown és a Let’s Make a Deal vált egymás után slágerré – és bizonyára budapesti koncertjén is hallhatjuk majd.

Gloria Gaynor Budapesten lép fel 

Gloria Gaynor világhírét az 1978-as, I Will Survive című dalának köszönheti, amelynek stúdiófelvételére tolószékben érkezett, miután majdnem megbénult egy színpadi baleset következtében. 

Az élni akarás és az emancipált nők himnuszaként emlegetett daláért Gaynor 1980-ban Grammy-díjat kapott. A szám 2016-ban bekerült az amerikai Kongresszusi Könyvtár legfontosabb hangfelvételeket őrző katalógusába is.
 Az énekesnő később a diszkózenéről a popra váltott. Emellett szerepelt színpadi művekben, televízióban és filmekben, valamint önéletrajzi könyveket is jegyez, illetve jótékonysági hozzájárulásaival például gyermekkórházat támogat, részt vesz a mellrák és a párkapcsolati erőszak elleni küzdelemben. Budapesti, év végi koncertjén olyan örökzöld klasszikusait hallhatjuk majd, mint a Can’t Take My Eyes Off Of You, a You’re The First The Last My Everything, vagy a Killing Me Soflty.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top