Sztárok

10 színész, aki a hírnevét a fürdőruhájának köszönheti

Itt a fürdőruhaszezon, és egy jól kiválasztott darab a megfelelő alakon viselve nemcsak a strandon generálhat figyelmet, hanem akár a világsztárrá váláshoz is elég lehet. Denise Richardstól kezdve Daniel Craigen át Pamela Andersonig jó néhányan váltak ismertté egy jól eltalált fürdőruhás jelenetnek köszönhetően.

Pamela Anderson – Baywatch

Kemény volt a konkurencia, hiszen a Baywatch táján megfordult a kilencvenes évek legvonzóbb női közül jó néhány, ám a piros, egyrészes fürdőruha senkinek sem állt olyan jól, mint Pamela Andersonnak, aki mintha csak arra született volna, hogy egész nap a part menti homokban szaladgáljon benne, persze szigorúan lassítva. 110 részen át azért így is csodálhattuk benne.

Denise Richards – Vad vágyak

A kilencvenes évtized az erotikus thrillerek korszaka volt, és az emberek örömmel fizettek a mozipénztáraknál a szoft szexjelenetekért. Amikor Denise Richards kiemelkedik az úszómedencéből ebben a csavaros krimi/thrillerben, a kamera gátlástalanul időz el a bájain, amiket az egyrészes, kék, szuperelőnyös fürdőruhája nem nagyon takar, sőt inkább kihangsúlyoz, mielőtt a hozzá érkező rendőr elkezdené a bájcsevegést.

Ursula Andress – Dr. No

A hatvanas évek elején a bikini viselése még újdonságnak számított, így amikor a svájci Ursula Andress kiemelkedett a habokból az első James Bond-filmben, rögtön beírta magát a filmtörténetbe. Kiegészítőként egy búvárszemüveget és egy kést viselt, a kezében pedig óriási tengericsiga-házakat tartott, miközben örömteljesen dúdolgatott. Ennek az idilli képnek a 007-es ügynök sem tudott ellenállni. A jelenet előtt később Halle Berry tisztelgett a Halj meg máskor! egyetlen emlékezetes pillanatában.

Daniel Craig – Casino Royale

Jóval kevesebb olyan alkalmat találunk, amikor egy férfi vált híressé egy fürdőruhás pillanatnak köszönhetően, de azért nem példátlan a dolog. A James Bond-filmek producereit eleinte rengetegen támadták Daniel Craig kiválasztása miatt, és sokan kifogásolták, hogy a színész nem elég jóképű, illetve nem elég vonzó ehhez a szerephez. A legtöbb huhogót akkor sikerült elhallgattatni, amikor megmutatták az ultrapasissá gyúrt színészt, ahogy kigyalogol a tengerből a falatnyi fürdőgatyájában.

Nicollette Sheridan – Tuti dolog

Bár Nicollette Sheridanre a legtöbben a Született feleségek Edie-jeként emlékeznek, a színésznői karrierjét még sokkal korábban alapozta meg, méghozzá egy dögös fehér bikiniben. A filmben ő a vágy titokzatos tárgya, akiért John Cusack fél Amerikát átutazza, mert a haverja szerint a csaj – akiről csak egy fürdőruhás fotót látott – csak rá vár, és tuti a dolog. Sheridan főképp álom- és fantáziajelenetekben jelenik meg a filmben, vagy a medence, vagy a tenger partján.

Ludivine Sagnier – Swimming Pool

Egy jól eltalált fürdőruhás jelenet nemcsak Hollywoodban indíthat el karriereket, hanem Európában is. A 2003-as év egyik európai szenzációja volt a Swimming Pool című fülledt hangulatú thriller, aminek már a plakátján is a fekete-fehér bikiniben lazító Ludivine Sagnier figyelt, aki a filmben feltűnően sokat időz a medence partján, és a filmben kerüli a sokat takaró ruhadarabokat.

Sacha Baron Cohen – Borat – Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika

Oké, az talán túlzás, hogy Sacha Baron Cohent a spéci sárga tanga-fürdőruhája tette sztárrá, amiben a film szerint napfürdőzni szokott, de az biztos, hogy a film felvezető kampányában elég nagy vihart kavart, amikor ebben a szerelésben jelent meg a premiereken, és a cannes-i filmfesztiválon.

Brooke Shields – Kék lagúna

Az Éva-kosztüm sosem megy ki a divatból, különösen akkor nem, ha egy feltűnően csinos lány viseli azt egy paradicsomi trópusi szigeten. Brooke Shields a bemutató idején még csak 15 éves volt, így nem csoda, hogy a nyolcvanas években kevés olyan kamasz fiút lehetett találni, aki legalább egy kicsit nem volt szerelmes belé. Az alkotók a tépett alsóruházat mellett végig gondoskodtak arról, hogy a hosszú haja takarásban tartsa a színésznő mellét.

Kate Upton – A csajok bosszúja

A bikinimodellként ismert Kate Uptonnak ugyan nem A csajok bosszúja volt az első mozifilmje, de ez volt az első alkalom, hogy az alkotók gátlástalanul kihasználták a testi adottságait. A film egy nagyjából kétperces jelenetében – amikor a két megcsalt nő figyeli őt a domb mögül – Upton semmi mást nem csinál, csak tesz-vesz, valamint lassítva szaladgál a tengerparton a fehér bikinijében. A jelenet a film reklámkampányában is kiemelt szerepet kapott, és idén Upton már három filmben is szerepet kapott. Nyilván van összefüggés.

Phoebe Cates – Változó világ

A nyolcvanas évek a tinifilmek aranykora volt, és a tinifilmek egyik királynőjét akkoriban Phoebe Catesnek hívták. A film medencés, piros bikinis jelenete igazából csak egy maszturbáló fiú fantáziája, aminek a slusszpoénja, hogy utána megmutatják, milyen ugyanez a medencéből kijövetel akkor, amikor nem férfifantáziában láthatjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top