Sztárok

A köztársasági elnök dönt Gorbunov Dmitrij sorsáról

Gorbunov Dmitrij magyar állampolgár szeretne lenni, ráadásul minél hamarabb, de ez nem olyan egyszerű. Több éves procedúra várhat rá. A köztársasági elnöknek is szava van az ügyben.

A ­2016-os ­X-Faktor harmadik helyezettje szeretne hivatalosan is a magyarokhoz tartozni, ezért elhatározta, hogy belevág a honosítási eljárásba. “Három éve élek Magyarországon, de elvileg nyolc év kell ahhoz, hogy állampolgárságot kaphassak. A nagyapám, a nagynéném és néhány unokatestvérem azonban már megkapták, és remélem, ez is elősegíti majd, hogy gyorsabban lefolytassuk az eljárást. A szüleim és a testvérem nagyon hiányoznak, de a barátaim és a családom egy része már itt él, és ezért szeretnék én is hivatalosan is ide tartozni. Őszintén szólva félek is hazamenni Odesszába, hiszen bármikor besorozhatnának katonának” – mondta el a Blikknek Gorbunov Dmitrij.

Dr. Bátki Pál szerint Dmitrij kénytelen lesz kivárni a hosszú éveket, mire megkapja az állampolgárságot – hacsak nem alapít előbb családot. “Kizárólag akkor rövidülhet az eljárás időtartama, ha az illető megházasodik vagy gyermeke születik, egyébként nyolc évbe telik, mire megkaphatja a honosítást. Ezen kívül egy alkotmányjogi vizsgát kell tennie, valamint a köztársasági elnök jóváhagyása szükséges ahhoz, hogy valaki megkaphassa az állampolgárságot” – magyarázta a szakértő.

A köztársasági elnök dönt Gorbunov Dmitrij sorsáról

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top