Sztárok

Letette a hivatali esküt Donald Trump

Pénteken beiktatták Donald Trumpot, az Egyesült Államok 45. elnökét. Az eskütétel ceremóniája évtizedes rend szerint zajlott, de nem múlt el rendbontás nélkül.

Szigorú biztonsági intézkedések között tette le a hivatali esküt Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke, aki Barack Obamát váltja a Fehér Házban. Trump az eddigi legmegosztóbb elnök, aki úgy lett az Egyesült Államok első embere, hogy az elnökválasztáson több amerikai szavazott a másik jelöltre, Hillary Clintonra, mint Trumpra

Trumpot hatalmas üdvrivalgás fogadta, amikor kilépett a Capitoliumból az ünneplő tömeg elé. A köszöntőbeszédek után először Mike Pence alelnök tette le az esküt, majd kis közjáték után Donald Trump lépett középre családja kíséretében. Jobb kezét feltartva, balt pedig egy Bibliára téve mondta el a beiktatási esküt. A Bibliát Trump felesége, Melania tartotta.

Trump az Egyesült Államok legidősebb elnöke, Az új amerikai elnök hetven éves, így megelőzi Ronald Reagant, aki 1961-ben, 69 évesen tette le a hivatali esküt. 

Nem ment rendbontás nélkül

Már a beiktatási ceremónia előtt volt egy kisebb zavargás Washingtonban, ahol a Donald Trump ellen tüntetők betörték a Bank of America egyik irodájának ablakait, megtámadtak egy McDonald’s gyorséttermet és összetörtek a környéken parkoló autókat is.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top