nlc.hu
Sztárok
Kedvenc dala díszíti Somló Tamás sírkövét

Kedvenc dala díszíti Somló Tamás sírkövét

Különleges idézet került Somló Tamás Sírkövének hátoldalára. Presser Gábor mesélt róla.

Az egy éve elhunyt Somló Tamás sírkövének avatására gyűlt össze tegnap a kőbányai Kozma utcai izraelita temetőben a zenész családja, zenész- és művésztársai. Léderer Pál az esemény alkalmából mintegy beszélgetve az eltávozott zenésszel, felidézte az elmúlt egy év fontosabb családi és közéleti eseményeit, megjegyezve, Somló Tamás a bosszantó körülmények felidézésekor mindig azt mondta: “Amíg élünk, zenélünk.” 

A megemlékezésen a tágabb család és a barátok mellett sok ismerős bukkant fel. Az LGT legendás vezetője, Presser Gábor az elsők között érkezett meg a szertartásra, ahol ott volt Frenreisz Károly, Horváth Charlie, Závodi János és Hegedűs D. Géza is – írja a Blikk.

Az egyszerű, ám szép sírkő hátoldalán Somló Tamás aláírása felett egy szöveg nélküli kotta áll. A szertartás végén Presser Gábor elárulta, a Ha a csend beszélni tudna című dal kottája ez, amely a zenész legkedvesebb nótája volt, zenéjét ő maga szerezte, a szövegét Adamis Anna írta. 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top