Sztárok

Séfek Séfe: bemutatjuk a főszereplőket

Hétfőn startol a TV2 legújabb gasztrorealityje, a Séfek Séfe. A nagy sikerű formátum három séfet sorakoztat fel, az ő csapataik küzdenek majd a fődíjért. Íme, a műsor főszereplői!

A Séfek Séfe 2014-ben indult külföldön, Game of Chefs címen. A TV2 gasztro-tehetségkutatója három szakaszból áll:

  • az első körben vakon kóstolnak a séfek, így csakis az ízekre koncentrálhatnak,
  • a második szakaszban egy háromnapos tréningen vesznek részt a játékosok, ahol a séfek különböző feladatokat bemutatva tesztelik a versenyzők tudását,
  • a tréning alatt mindhárom séf 6 versenyzőt választ a saját csapatába, akik majdvezetésükkel csapat és egyéni feladatokat teljesítve küzdhetnek a 10 millió forintos fődíjért és a szakmai ösztöndíjért

 A versenyben hazánk kiváló szakemberei zsűriznek majd: Krausz Gábor, Wolf András és Vomberg Frigyes. 25 rész készült, azaz 5 héten keresztül láthatjuk a műsort a TV2-n, minden hétköznap 18:55-től.

Séfek Séfe: Bemutatjuk a főszereplőket

Most pedig bemutatjuk a Séfek Séfe főszereplőit:

Krausz Gábor tervei között eredetileg nem szerepelt, hogy ebben a szakmában helyezkedik el, végül az élet úgy hozta, hogy ezt választotta. “Abban az időben még volt sorkatonaság, és oda nagyon nem szerettem volna elmenni. Így egy rendszergazda-képző iskola mellett tettem le a voksot, hiszen az egy év volt, így gondoltam, a katonaság idejét pont kihúzom ott, bár végül nem végeztem el. Kiderült, hogy a következő évben is ki kell találnom valamit, mert a probléma még ugyanúgy adott. Apukám megkérdezte, miért nem megyek el szakácsnak, hiszen azt öreg koromig tudom űzni, hiszen éttermek és éhes emberek mindig lesznek” – kezdte az NLCafe.hu-nak a séf, aki beleszeretett a főzésbe, és majd 10 évig dolgozott Londonban. 

“Egy adósság miatt csak abban láttam a kiutat, ha külföldön kezdek dolgozni, hiszen ott valamivel több pénzt lehet keresniA pár hónaposra tervezett kiruccanás végül majdnem 10 évig tartott. Két éve jöttem haza, mert kaptam egy jó ajánlatot, nagyon jól érzem magam itthon, de az sem kizárt, hogy újra elhagyom majd egy kis időre az országot. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy ha teheti, pár évre menjen ki külföldre, mert teljesen megváltozik a szemlélete, új impulzusok érik, ami nagyon hasznos, nem csak a mi szakmánkban…”

Séfek Séfe: Bemutatjuk a főszereplőket

Wolf András azért lett séf, mert nem igazán szeretett tanulni… “Lusta voltam, nem voltam jó tanuló. Kellett hoznom egy döntést, hogy továbbtanulok valamilyen területen, és akkor az vagy sikeres lesz, vagy nem, vagy tanulok egy szakmát, és ha később benő a fejem lágya, akkor újra próbálkozok egy egyetemmel vagy főiskolával. Édesapám alapszakmája cukrász volt, így onnan jött az inspiráció, és jelentkeztem egy vendéglátóipari iskolába” – mondja András. “A családom támogatott ebben, és ezt később sem bánták meg szerencsére, és én sem, mert a szenvedélyem lett a munkám. Voltam egy évet Spanyolországban, de azonkívül végig itthon. Itt lettem sikeres a szakmában, így nem is vágyom máshova.”

Séfek Séfe: Bemutatjuk a főszereplőket

Vomberg Frigyes a gasztronómia világában nőtt fel, így egyértelmű volt, hogy ezen a területen helyezkedik el. “Az egész családom ebben a szakmában dolgozik, így meg sem fordult a fejemben, hogy repülőgép-pilóta legyek. Magyarországon tanultam ki a mesterséget, de külföldön is éltem jó pár évet. Viszont én még akkor tanultam más országokban, amikor ehhez külön engedélyek kellettek. Így nemcsak más nemzetek konyhája volt új tapasztalat, hanem maga a rendszer is – teljesen új világba csöppentem” – meséli Frici. 

“Nagyon maximalista vagyok, de mindig csak annak akartam megfelelni, ahol éppen dolgoztam. Sosem voltam sikerhajhász, úgy gondolom, hogy mindenkinek ott és akkor kell teljesítenie, ahol éppen számítanak rá. Ezt pedig – nem titkoltan – a versenyzőimtől is elvártam a műsor folyamán.” 

Frigyes egyébként coachként segítette Széll Tamás csapatát a Bocuse d’Oron, ahol szép eredményt értek el.

Séfek Séfe: bemutatjuk a főszereplőket

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top