A Séfek Séfe zsűritagjai, később csapatvezetői ismeretlen szakácsok vagy amatőrök főztjeit bírálják, és bár sokszor leginkább meg sem kóstolnák az eléjük tett ételt, nem az ízekkel és az összetétellel van a legnagyobb gond. Eleinte nem számít a versenyző személyisége, a folytatásban viszont fontos, hogy a játékosokkal hogy lehet együtt dolgozni, így fontos az első benyomás.
“Amikor elénk kerül az étel, fogalmunk nincs arról, hogy ki főzte, hogy profi vagy amatőr az illető. Persze a szakmabeliek egy-két trükkel, ötlettel leleplezhetik magukat, mert volt olyan fogás, amiről előre megmondtuk, egy amatőr ezt nem rakja tányérra, de értek minket negatív meglepetések is, nem is egy. Az mélységesen elkeserít, amikor egy a szakmában több éve dolgozó szakács minősíthetetlen ételt rak le az asztalra, amivel ráadásul elégedett. Remélem, hogy a nézők egyre többet látnak, tanulnak a gasztroműsorokból, és megismerve ezt a világot egyre kritikusabbak azzal, mi kerül a tányérjukra egy étteremben” – mondta az NLCafe.hu-nak Wolf András.