Sztárok

Nő fiatalabb férfival: 12 színésznő, aki jóval fiatalabb partnert kapott

Bátor és szokatlan - ilyen jelzőkkel illetik azokat a filmeket, ahol a rendezők egy színésznőhöz egy nálánál fiatalabb a fiatalabb párt választanak. Szerinted számít a korkülönbség?

“Egy fiatal nő fiatalít” – tartja a csak elvben létező mondás Hollywoodban, ezért az idősebb színészek mellé többnyire mindig jóval fiatalabb színésznőket castingolnak barátnőnek/feleségnek/szeretőnek. Az idősödő színésznők pedig csak álmodozhatnak arról, hogy a rendezők fiatal pasit adjanak melléjük, de olykor azért megtörténik a csoda. Ezekből mutatunk párat.

Alfie

Színészek közti korkülönbség: 26 év (Susan Sarandon 70, Jude Law 44 éves)
A fűt-fát ágyba vivő és alkalmi kapcsolatok hadát felhalmozó Alfie akkor találkozik nőben hozzá hasonló súlycsoportúval, amikor összeszűri a levet a nála kissé idősebb és sokkal gazdagabb Lizzel. A vicces az egészben, hogy amikor egy kicsit komolyabbra fordítaná a dolgot, a nő ugyanolyan könnyedén és lazán cseréli le őt egy fiatalabbra, ahogy ő is dobta a barátnőit korábban. Kölcsön kenyér visszajár.

Jude Law és Susan Sarandon

Nász-ajánlat

Színészek közti korkülönbség: 13 év (Sandra Bullock 53, Ryan Reynolds 40 éves)
Azon ritka romantikus filmek egyike, amelyben ugyan nagyobb korkülönbség van nő és férfi között a nő javára, mégsem csinál belőle nagy ügyet: a filmben nem ez jelenti a fő problémát a vízumhosszabbításért érdekházasságba keveredő Margaret és Andrew között. Persze ez részben annak is köszönhető, hogy őszintén szólva Sandra Bullock egyáltalán nem tűnik 13 évvel idősebbnek Ryan Reynoldsnál. És ezzel nem Reynoldsot hordjuk le, hanem Bullockot dicsérjük.

Sandra Bullock és Ryan Reynolds

Alkony sugárút

Színészek közti korkülönbség: 19 év (Gloria Swanson 118, míg William Holden 99 éves lenne most, ha még élne)
Ebben a filmklasszikusban egy adósságokban úszó forgatókönyvíró szűri össze a levet egy egykoron szebb napokat látott színésznővel pusztán azért, mert a nő anyagi biztonságot jelent számára, és abban reménykedik, hogy a kapcsolataival talán egy filmet is sikerül összehoznia. Nemcsak sugar daddyk, hanem sugar mommák is léteznek a világon…

Gloria Swanson és William Holden (Fotó: Herbert Dorfman/Corbis via Getty Images)

Csábítás

Színészek közti korkülönbség: 18 (Robin Wright 51, Xavier Samuel 33 éves) és 22 év (Naomi Watts 48, James Frecheville 26 éves)
Azon ritka filmek egyike, amiben egyszerre két nagy korkülönbségű párt találunk úgy, hogy mindkét esetben a nő a jóval idősebb. Persze ehhez a felálláshoz egy kissé elszállt történet is kell. Lil és Roz a legjobb barinők, akiknek a fiaik is egykorúak, és festői, tengerparti házakban tengetik életüket, aztán jobb dolguk híján viszonyba kezdenek egymás fiaival… Igen, erről szól a film.

Robin Wright és Xavier Samuel

Első a szerelem

Színészek közti korkülönbség: 8 év (Uma Thurman 47, Bryan Greenberg 39 éves)
A film története szerint a korkülönbség Rafi és David között 14 év, csakhogy a fiút játszó Bryan Greenberg jóval fiatalabbnak látszik a koránál, így el tudta játszani a szerepet, amelyben fiatal festősrácként kölcsönösen zúgnak egymásba a frissen elvált Rafival. A korkülönbség csak az egyik dolog, amivel meg kell küzdeniük, a másik az, hogy Rafi terapeutája merő véletlenségből épp David édesanyja (Meryl Streep alakításában).

Bryan Greenberg és Uma Thurman (Fotó: Profimedia)

Diploma előtt

Színészek közti korkülönbség: 5 év (Anne Bancroft 85 éves lenne, ha még élne, Dustin Hoffman 80 éves)
Igen, ez az öt év korkülönbség megdöbbentően kevésnek tűnik annak tudatában, hogy a film története szerint az egyetemista korú Ben Braddock a szülei barátjának számító Mrs. Robinsonnal kavar össze, akinek egy hasonló korú lánya van, mint ő. A dolog azért működhetett, mert Hoffmannak 30 évesen is kölyökképe volt, Anne Bancrofton pedig öregítettek kicsit a sminkesek. Ha az idősebb nő – fiatal férfi kapcsolatokról van szó a filmekben, a Diploma előtt az egyik első film, amely a legtöbb ember eszébe jut.

Anne Bancroft és Dustin Hoffman (Fotó: Profimedia)

Újra otthon

Színészek közti korkülönbség: 15 év (Reese Witherspoon 41, Pico Alexander 26 éves)
Egészen friss filmbemutatónak számít az Újra otthon című romkom (szeptember közepén fut be a mozikba), amelyben egy nemrég elvált családanya a szülinapi buliján ismerkedik meg a jóképű, de hozzá képest legalábbis szemtelenül fiatal Harryvel. Egyéjszakás kalandnak indul, de Harry végül Alice meghívására hozzáköltözik a két lakótársával együtt. A gond csak az, hogy közben megjelenik Alice volt férje is, aki szeretné visszahódítani az exfeleségét.

A szomszéd fiú

Színészek közti korkülönbség: 18 év (Jennifer Lopez 48, Ryan Guzman 30 éves)
A listából úgy tűnik, hogy szinte mindig az elvált nők azok, akik összejönnek a friss húsokkal, legalábbis Hollywood szerint. Ebben a filmben ez a viszony Claire-nél a mocskosul vonzó szomszéd sráccal jön össze, és egyáltalán nem következmények nélküli, ugyanis a fiú sokkal többet akar annál, mint amit a nő adni tud és akar neki. Egy idő után konkrétan Claire élete a tét ebben a kilencvenes éveket idéző erotikus thrillerben.

Ryan Guzman és Jennifer Lopez (Fotó: Profimedia)

A felolvasó

Színészek közti korkülönbség: 14 év (Kate Winslet 41, David Kross 27 éves)
A film szerint Michael egy nála kétszer idősebb nőbe szeret bele Hanna személyében, de a valóságban azért ekkora nem volt a korkülönbség az őket alakító Kate Winslet és David Kross között. A filmben Hanna a skarlátból gyógyítja ki a fiút, aki elkezd felolvasni az írástudatlan nőnek, és kettejük kapcsolatából szenvedélyes szerelem lesz. Csakhogy a nő egyszer csak eltűnik, és a fiú csak nyolc évvel később, egy tárgyaláson látja viszont.

David Kross és Kate Winslet

New York-i afférok

Színészek közti korkülönbség: 17 év (Kate Beckinsale 44, Callum Turner 27 éves)
Az egyetemista korú Thomas iszonyatosan felkapja a vizet, amikor megtudja, hogy az apja nem hűséges az édesanyjához: szeretőt tart. Úgy dönt, véget vet ennek a viszonynak, csakhogy ezt elég radikális úton teszi meg: összejön az apja szeretőjével. Ödipusz-komplexus a javából. A filmet szeptember 27-től játsszák a magyar mozik.

 

Minden végzet nehéz

Színészek közti korkülönbség: 19 év (Diane Keaton 71, Keanu Reeves 52 éves)
Oké, a Minden végzet nehéz elsősorban Jack Nicholson és Diane Keaton szerelmének története, de a film egy pontján a Keaton játszotta Erica összejön a jóképű dokival, Juliennel, és bár ő is nevetségesen nagynak tartja a köztük lévő korkülönbséget, a románc mégis kialakul. Végül nem ő lesz az igazi, hanem a korban hozzáillőbb Nicholson, de vigasztaljon minket a tudat, hogy Keaton a való életben is összejött Keanu Reevesszel.

Bel Ami: A szépfiú

Színészek közti korkülönbség: 16 év (Uma Thurman 47, Robert Pattinson 31 éves)
Az 1880-as évek Párizsában Georges nincstelenül tér haza a seregből, és amikor egykori bajtársa meginvitálja az otthonába, sőt még állást is intéz neki, a férfi a jómódú segítője körében mozgó gazdag hölgyekben új lehetőséget lát. Ifjúi vonzerejét bevetve kiveti a hálóját, hogy a kalandjaiból egy kis bónusz bevételhez juthasson.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top