nlc.hu
Sztárok
Tucatnyian követelik maguknak Prince százmilliós vagyonát

Tucatnyian követelik maguknak Prince százmilliós vagyonát

Prince tavaly bekövetkezett tragikus halála óta vagyonán végrendelet híján testvére, féltestvérei illetve öt nem igazolt féltestvére marakodik, akiknek nem engedték a genetikai vizsgálatot. A tét a több százmillió dolláros vagyon.

Májusban a Carver megyei bíróság úgy döntött, hogy Prince testvére, Tyka Nelson és öt féltestvére az örökös. Ekkor állapították meg azt is, hogy John L. Nelson és Mattie Shaw az 1958-ban született Prince – teljes nevén Prince Rogers Nelson – szülei.

A további örökösként jelentkező Darcell Johnston, Loya Wilson, Loyal Gresham III, Orrine Gresham és Venita Jackson Leverette azonban azt állították, hogy nem John Nelson volt a néhai popsztár apja. Johnston, Wilson és a Gresham testvérek szerint az ő apjuk, Leverette szerint viszont az ő édesapja volt az énekes biológiai apja.

Ezt olvastad már?

Ezért halt meg Prince

Ez is érdekelhet Megnézem

A bíróság szerint azonban a szülői státuszt szabályozó törvények alapján a házasságból kifolyólag John Nelson a popsztár „vélelmezett apja”, ezért a hagyatéki törvények szerint „genetikai apának” is minősül.

Ezért Prince vagyona John Nelson and Mattie Shaw leszármazottai között oszlik el, és nem tartozik közéjük az öt állítólagos féltestvér, akiknek nem engedélyezték a genetikai vizsgálatot. 

A bíróság keddi határozata szerint a Prince hagyatékát átvizsgáló megyei bíró helyesen járt el, amikor elutasította az állítólagos örökösöknek a több száz millió dolláros vagyon felosztására irányuló igényét.

Johnston, Wilson a Gresham testvérek ügyvédei szerint ügyfeleik mérlegelik a következő lépést. 

A májusi bírósági döntés ellen az öt állítólagos féltestvéren kívül mások is nyújtottak be fellebbezést, de még nem született döntés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top