Sztárok

Gáspár Evelin sírva fogadta az ítéletet: „Ez az egész a személyünk ellen szólt”

Gáspár Győzőnél egy éve tartott házkutatást a NAV, ami alapjaiban megváltoztatta a család életét. Evelin munkakeresését többször is elutasították, teljesen kiábrándult. Reméli, hogy most egy új fejezet kezdődik az életükben.

Lassan egy éve húzódik Gáspár Győző és a NAV ügye, rengeteg dologgal megvádolták, most azonban utat tört az igazság: a Gáspár család feje pert nyert az Adóhatóság ellen. A Kúria Gáspár Győzőnek adott igazat, így elmarad a december 7-re kitűzött árverés, és a teljes eljárást újraindítják adóhatósági szinten – minderről Győzike és ügyvédje, Szilágyi Roland nyilatkozott ma reggel a Mokkában. Kiderült: a lefoglalt értékek visszajárnak Győzőnek, aki meg akarja találni a felelősöket, azokat, aki miatt elvitték őt, „mint egy utolsó kutyát”, és besározták a nevét. Nemcsak Győzőt érte negatív megkülönböztetés – a showman lányát, Gáspár Evelint is sokan elítélték a történtek miatt, ahogy ő fogalmaz, ellehetetlenítették az életét

Amikor ma reggel felhívtuk, még nem tudott az ítéletről, hiszen a vizsgák és beadandók mellett erre nem volt ideje és kapacitása, ráadásul nem akart ezzel foglalkozni. A jó hírt pedig mi közöltük vele. „Túlságosan sok időmet vette el, és nagyon belemerültem. Az iskola azonban sokkal fontosabb, a tanulmányaimra kell koncentrálnom” – kezdte Evelin az NLCafe.hu-nak. „Nagyon sokan betaláltak ezzel, rengeteg negatív üzenetet és kommentet kaptam az ügy miatt. Azt gondolom, és ez megmásíthatatlan, hogy a személyünk ellen szólt ez az egész. Úgy éreztem magam, mint annak idején a szocializmusban a koncepciós perekben… Kíváncsi vagyok, most, hogy kiderült az igazság, mennyire fognak mást gondolni az emberek, mennyire befolyásolja őket ez az ítélet abban, hogy véleményt alkossanak rólunk, rólam” – mondta elkeseredetten Evelin, aki azt is elárulta, hogy mióta zajlik a per, sok hátrányos megkülönböztetés érte.

„Szakmai gyakorlatot kellene végeznem az iskola miatt, ráadásul a pénzügyi szférában. A hírnév egyébként is árt ebben a szakmában, ráadásul úgy, hogy egy »adócsaló« lánya vagyok, ezerszer nehezebb. Az emberek tudatában ez él, és ezek a cégek nagyon érzékenyek arra, hogy kiket alkalmaznak. Ezúton is szeretném megköszönni a NAV-nak, hogy 23 évesen ellehetetlenítette az életemet” – fakadt ki Evelin. 

„Azt is nagyon sajnálom, hogy anyu nem élvezhette ki azt a dicsőséget, amit a Konyhafőnök VIP megnyerésével szerzett, hiszen pont akkor bontakozott ki az ügy. Nagyon sokat dolgozott azért, hogy ott lehessen a döntőben, és a NAV miatt egy percig sem örülhetett a győzelmének. Ráadásul most jönnek az ünnepek, ami így még nehezebb. Oké, most pert nyertünk, és örülök neki, de valahogy az az érzésem, hogy ennek még koránt sincs vége. Egy év telt el, és nagyon lassan haladnak a dolgok, ülnek a papírokon, és egyáltalán nem mozdulunk semmilyen irányban” –mondta Evelin, aki a nevén lévő házról is beszélt. 

„Na igen, ez a másik vesszőparipám. A házunk, ami Nógrádmegyeren van, az én nevem van. Úgy mentek oda házkutatást végezni, hogy én ott sem voltam, és később úgy hirdették meg az árverést, hogy én erről nem tudtam, csupán a médiából értesültem róla. A médiából, ahova a NAV szivárogtatta ki az infót. Az eljárás az édesapám ellen indult, ő volt a gyanúsított, az én tulajdonomat milyen jogon veszik el? A ház az én nevemen van, a vagyon pedig felesben a Virágé és az enyém. Mivel a húgom még kiskorú, ezért én felelek az ő részéért is” – tisztázta Evelin, és arról is mesélt, hogy milyen atrocitás érte a budapesti lakása átkutatása közben.

„A széfemben volt a pénzem, amit csak többször figyelmeztetés után nyitottam ki. Amikor kivettem a pénzt, odébb löktek, hogy gyorsabban csinálják. Elestem, de ezzel senki nem foglalkozott. Benyújtottam egy panaszt ez ügyben, amit 1 nap alatt elbíráltak, természetesen nem az én javamra. Kérdem én, a nyomozás 1 éve folyik, de egy ilyen ügyet, ami szerintem nem kis fajsúlyú, hogyan tudnak egy nap alatt elbírálni? Ezért mondom, hogy ez a személyünk ellen szól, ami nagyon szomorú dolog. Értem én, hogy ez a munkájuk, de sokaktól megkérdezném, hogyan tudnak így a tükörbe nézni?!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top