Sztárok

Zalatnay Cini 70 éves: „Ideje az arcomat a fénybe fordítani”

Tele van koncertekkel, ami nagyon boldoggá teszi, ráadásul a lánya, Niki is hazajött Zalatnay Sarolta 70. születésnapjára, többet pedig nem is kívánna. 

„Édesanyám sem nézte, hány éves, ezért fiatalon maradt meg bennem, pedig majdnem 85 volt, amikor elment közülünk. Úgy gondolom, hogy ha menni kell, menni kell, és ezzel nem szabad foglalkozni, hanem addig, amennyire lehet, boldognak lenni, és zenélni, örülni mindennek, a legkisebb dolognak is.”

Zalatnay Sarolta lánya, Niki hazautazott Londonból Cini 70. születésnapjára, és együtt meséltek erről a Mokkában

Erről ma reggel a TV2 műsorában beszélt, és a Mokka műsorvezetője megjegyezte, hogy a hosszú élet csak akkor igazán élvezetes, ha egészsége is van, amiért Zalatnay Cini saját állítása szerint sokat tett, és most úgy érzi, jó formában van

Világéletemben sportoltam, soha nem dohányoztam, és nem ittam. ezek olyan tényezők, amik a géneken túl sokat segítenek.

Zalatnay Sarolta fiatalon más miatt érezte magát vonzó nőnek, mint manapság

Ami pedig igazán élteti, hogy imádja a munkáját, imád énekelni, és minden fellépését alig várja. Amióta 1966-ban a Táncdalfesztiválon második helyezett lett, csak úgy ontja magából a dalokat, mostanra összesen 650 gyűlt össze, ezért néha nehezen rakja össze, melyik húsz számát adja elő egy-egy koncerten. A jubileumi előadására a szokásosnál is jobban készül, pedig hol van még február 5, amikor az Erkel Színházban lép fel.

„Az Erkel, az egy rang, nekem pedig a rangon túl annyi, hogy ott indult igazán a nagy minden. Három fesztivált nyertem ott” – mondta korábban Zalatnay, akinek mostanában a Fák, virágok, fény című dal egyik sora jut sokszor eszébe. 

„Az egyik szép mondata ennek a Fák, virágoknak, hogy az arcomat a fénybe fordítom, és azért, mert úgy gondolom, hogy ideje a sok sok minden után úgy tényleg a fény felé fordulni. Ezt a koncertet amúgy az anyukámnak ajánlottam.”

Van benne félelem a koncert miatt, és nem is érzi kellemetlennek ezt bevallani. Szerinte mindez nem múlt kérdése, és nem évek kérdése, mert minden fellépés más, igaz, a félelem és az izgalom az első 5 perc után elmúlik. 

„Nem akarok nagyképű lenni, de meggyőződésem, hogy igazán azok az emberek – és most nem azért, mert az én generációm –, de mindenki, aki most december táján hetven körül van. A hosszú időnek az is a titka, azon felül, hogy a jó Isten adott egy hangot, adott valószínűleg egy olyan egyéniséget, amivel tudsz kontaktust teremteni.”

Zalatnay Ciniért ma is sokan rajonganak

Ahogy ő fogalmaz, érzi az energiaáramlást, ahogyan a közönségtől egyre több szeretetet kap, abból többet tud visszaadni, és ez a koncert végéig odáig fokozódik, hogy vagy elsírja magát, vagy röhögőgörcsöt kap.

A Guardian két évvel ezelőtt Zakatnay Saroltáról azt írta, hogy teljes joggal nevezik őt sokan a magyar Janis Joplinnak. Talán, ha egy néhány kilométerrel nyugatabbra születik, ma világsztár lenne. 

Zalatnay Sarolta neve külföldön is ismert

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top