Sztárok

Filmfőszerepet kap Szilágyi István

Megjelent a fény az alagút végén Szilágyi István számára: milliós gázsit is kaphat a szerepért, amire felkérték.

Hosszú évek óta nélkülözésben él Szilágyi István, Lópici Gáspár karakterének megformálója. A színész megroppant egészsége miatt évek óta nem állt színpadon vagy kamera előtt, így bevétele sincs. Festőművész feleségével pár tízezer forintos nyugdíjból tengődnek egy félkész házban.

Szilágyi István

Egy debreceni író-rendező a saját eszközeivel szeretne segíteni Szilágyi Istvánon: filmszerepet ajánlott az idős színésznek. „Azt gondolom, hogy az arca, a személyisége tökéletes lenne a filmhez. Abszolút főszerepet kapna, ez lenne méltó hozzá. Gyerekkori emlékem, hogy bár gyakran láttam filmekben, mindig csak mellékszerepeket, pár mondatot kapott. Szerintem ez méltatlan” – mondta a Blikknek Polik József.

Polik nem fejtette ki, miről szólna a filmje, de azt elárulta, hogy szívesen segít Szilágyin. „Hallottam, hogy milyen nehéz körülmények közt él, és szeretnék rajta segíteni. Már van pénz a filmre, de várunk még támogatókat, és szeretnénk pályázni is, és természetesen nem várnánk el, hogy ingyen játsszon nálunk Szilágyi, a büdzsétől függően akár milliós fizetést is adnánk neki.”

A forgatókönyvet ugyan már megkapta, azt szemműtétje miatt sajnos nem tudja elolvasni Szilágyi István – de azt mondja, felesége majd segít neki. „Nagyon örülök, hogy megkerestek ilyesmivel. Régóta szeretnék újra dolgozni, de a betegségem miatt az elmúlt időszakban nem lettem volna képes rá. Nem bírtam volna, és sajnos nagyon sok ajánlatot azért nem is kaptam.”

A művészházaspár a gázsiból költene a házra, és börtönben ülő fiuknak is küldenének belőle.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top