Sztárok

Dobó Kata még 10 milliót kap első rendezésére

Dobó Katának támadt egy bátor ötlete.

Korábban megírtuk: Dobó Kata elérkezettnek látja az időt, hogy átálljon a kamera túloldalára, rendezőként is kipróbálná magát. Erről Azurák Csabának mesélt az 1/1 című műsorban:

A film producere jó barátom, mindig tudtam a fázisokról, hol tartanak, elkészült-e már a forgatókönyv. Nem szeretnék kimaradni belőle, ha ebből adott esetben film készül. Támadt egy nagyon bátor ötletem: én megrendezném ezt a filmet. Felvetettem a producernek, aztán arra jutottunk, hogy ez egy jó dolog lesz, és csináljuk meg.

Dobó Katának a Kölcsönlakás lesz az első rendezése, a filmalap 10 millió forint gyártáselőkészítési támogatást szavazott meg rá, korábban is kaptak 10 milliót forgatókönyv-fejlesztésre – írja az Index. Egyébként a Játékszínben játsszák is a darabot, Kata is szerepel benne. A honlapjukon ezt írják róla: „Az elegáns londoni emeleti lakás Philipé és Johannáé. Hetek óta tart a renoválás, nagy a felfordulás. Philip és Henry sikeres gyermekkönyvkiadók, irodájuk a földszinten található. Henry nagy nőcsábász. Amíg Philip a feleségével vendégségbe készül, addig Henry egy hölgyismerősével randizna társa lakásában. Nem tudja, hogy felesége is erre készül újdonsült lovagjával. Van, amiről egyikük sem tud: a felújításon dolgozó belsőépítész is épp szerelmi légyottra készül a szobalánnyal. A teljes káosz közepébe érkezik meg váratlanul a meglehetősen prűd hírében álló híres mesekönyvíró, akire a kiadó már régóta fente a fogát… A közel ötven éve, 1969-ben írt vígjáték folyamatosan szerepel a világ színházainak műsorán.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top