Sztárok

Egyenesbe jöhet Paudits Béla

Egy lépéssel közelebb került a 121 ezer forintos nyugdíj-kiegészítéshez Paudits Béla.

Át nem vett Jászai Mari-díja húzhatja ki a bajból Paudits Bélát. A Magyar Művészeti Akadémia ugyanis pályázatot hirdetett támogatásra szoruló művészeknek, akik valaha állami kitüntetésben részesültek. A színművésznek ekkor jutott eszébe, hogy 1993-ban Jászai Mari-díjat kapott, ám családi elfoglaltságai miatt nem vette át. Január elején fordult a minisztériumhoz, hogy segítséget kérjen.

„Írtunk egy levelet, amiben igazolást kérek a díjamról. Most kaptam egy tanúsítványt a Jászairól. Arról még nem döntöttek, hogy kinek jár a támogatás, ebben a hónapban fogják elbírálni. A pályázatot mindenesetre beadtam, ha sikerül, akkor márciustól kapnám meg a támogatást, ami az én esetemben havonta 121 ezer forintot jelentene életem vé­géig” – mondta a Blikknek Paudits Béla. „Nagy segítség lenne, mert a mostani pénzből alig élek meg. Minden elmegy a számlákra és a gyógyszerekre. Közel 200 ezer forintból már könnyebben megél az ember” – tette hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top