Sztárok

Kovács Katalin: „Kudarcok törvényszerűen vannak”

Mosolygós és vidám embernek ismertük meg Kovács Katalint, aki szeret motiválni másokat. Most a Story-gála kapcsán mesélt arról is, ő hogyan tudott túllépni a kudarcokon.

Most szombaton ismét estélyibe és szmokingba bújik a hazai sztárvilág, hogy egy hajnalig tartó bál keretében ünnepeljék meg a tavaly kimagaslót alkotó közszereplőket. A Story Ötcsillag- és Érték-díjátadó Gálán nemcsak a magazin olvasói, a kuratóriumi tagok is díjazzák a szakmájukban kimagaslót alkotókat. Idén Kovács Katalin, Pataki Ági, Udvaros Dorottya, Balázs Fecó és Rózsa György alkotják a grémiumot. Ismerd meg őket egymás szemüvegén keresztül! Az öt kurátor villáminterjúkat készített egymással – a sorozat záró részében Rózsa György a többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakozót, Kovács Katalint kérdezte.

Egy világsztár sportolónőnek, mint te – ha választania kell – mi a fontosabb: egy óriási szerelem és a boldog házasság, vagy a bajnoki címek?

Mindkettő roppant fontos, és hál’ istennek sosem kellett választanom. Ahhoz, hogy egy élsportoló jól tudjon teljesíteni, kell a megfelelő egyensúly a párkapcsolat és a hivatás között.

Ha voltak megingásaid, válságaid, hogyan győzted le azokat?

Mindig is hittem a kemény munkában és abban, hogy a kitartó küzdelem által az esetleges negatívumok át tudnak fordulni a pozitív oldalra. Mert kudarcok, negatívumok törvényszerűen mindig vannak. Szokták mondani, hogy az idő megold dolgokat, és tapasztalataim szerint ez így is van; persze, ez önmagában még kevés, a hullámvölgyekből a kemény munkának köszönhetően lehet csak kijönni.

Tartod-e a kapcsolatot a régi csapattársaiddal, vagy az edzőtáborok és a közös versenyek után ezek a kötelékek lazulnak?

Az idő múlásával és azzal, hogy az élsport már nem a mindennapok része, természetesen lazulnak. De az internet és a telekommunikációs eszközök birtokában szerencsére megvan azokkal a kommunikáció, akik ma is fontosak a számomra. Ha nem is napi szinten, de havonta…

Mondj három olyan hazai és külföldi sportembert, akiket a legnagyobbaknak tartasz, és áruld el, mit csodálsz bennük!

Az úszóktól a kajakosokon át a teniszezőkig elkezdhetnék legalább egy tucatnyi hazai és nemzetközi sportolót felsorolni, de hármat sajnos nem tudok kiválasztani. Egyébként sosem voltam egy bálványozó típus, de azokat mindig is nagyra tartottam, akik nemcsak a sport, hanem az emberi vonásaik, cselekedeteik miatt is igazi példaképekké tudtak válni.

Mikor, hogyan és miért borultál utoljára vízbe, ha borultál? Jól úszol-e, és kipróbáltad-e már a vízilabdázást?

Elég jól úszom, a vízilabdát pedig sosem próbáltam. Utolsó borulás? Nálunk azért szinte alig van ilyen. Viszont az egyik emlékezetes eset nagyon itt van előttem, és utólag szívesen is nosztalgiázom róla. Még 2007-ben volt Portugáliában, az Eb-n, hogy a K 1000-es döntőjében a cél előtt beborultam; egyszerűen elkészültem az erőmmel. Harmadiknak hoztak ki, de végül a célfotó alapján ezüstérmet kaptam, aminek legalább annyira örültem a meglepetés miatt, mintha nyertem volna.

Kovács Katalin Fotó: STORY MAGAZIN/Birton Szabolcs

Idén először nemcsak a meghívott vendégek láthatják a helyszínen a Story Ötcsillag- és Értékdíj-átadó Gála ünnepi műsorát. Látogasson el a Ön is Story magazin Facebook oldalára, like-olja és kövesse élőben február 10-én, 17.45-től a díjátadót!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top