Sztárok

Shane Tusup-szintű edző jelentkezett Hosszú Katinkáért

Újabb külföldi szakember neve merült fel az edző nélkül marad Hosszú Katinka ügyében. Az úszónő után állítólag maga Dirk Lange érdeklődik.

A német Dirk Lange neve merült fel Hosszú Kainka új edzőjeként – értesült a Magyar Nemzet. Lange – aki állítólag Shane Tusup szintjén lévő edző – a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) korábbi elnökség tagját, Törös Károlyt kereste meg ez ügyben. Törös egy közvetítőn keresztül tartja a kapcsolatot a német szakemberrel, de még nem kapott konkrét választ.

Hosszú Katinka, miután aranyérmet nyert a koppenhágai rövid pályás úszó-Európa-bajnokság női 200 méter hátúszásában 2017. december 15-én (MTI/EPA/Claus Bech)

A lap úgy tudja, Dirk Lange most a grazi edzőközpont vezetőjeként dolgozik, ahol saját nevét viselő edzésprogramja van. 2005 és 2008 között a dél-afrikai válogatott szövetségi kapitánya volt, edzette a 100 méter mellen 2012-ben olimpiai bajnok Cameron van der Burghöt is.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó Törös Károly szerint a válófélben lévő Hosszú–Tusup-házaspár valószínűleg nem folytatja versenyző-edző viszonylatban, és ő „karakter szempontjából elképzelhetetlennek tart” egy magyar edzőt. „Ezen a szinten nincsen esély, legalábbis én úgy érzem.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top