Sztárok

Megdöbbentő fordulat Lagzi Lajcsi áramlopási ügyében

Ismét elnapolták a zenész tárgyalását, ám Galambos Lajos olyan dokumentumokat mutatott be, ami fordulatot jelenthet az ügyben.

Közel negyvennégyezer oldal irat képződött Lagzi Lajcsi ötvenmilliós áramlopási perében, melyben azzal vádolják a zenészt, hogy Tatabánya környéki otthonában és az általa üzemeltetett panziókban évekig illegálisan vételezett vizet, áramot és gázt. A kár mértéke akkora, hogy Lajcsit 2015-ben fegyveres kommandósok rángatták ki az ágyból, és négy hónapra előzetes letartóztatásba került.

Galambos Lajos tárgyalása gyakorlatilag tavaly nyár óta folyamatosan csúszik. Tegnap ismét nekifutott a bíróság, de a védelem megint haladékot kapott a tengernyi irat megismerésére. A zenész ügyvédje azonban olyan dokumentumokat nyújtott be, amik talán semmissé tehetik az ügyet.

Rendezték Lajcsi számláját | Fotó: Vadnai Szabolcs, NLC

A hivatalos iratokban több közműszolgáltató úgy nyilatkozik, hogy káruk külön megállapodás alapján megétérült, ezért az ügyet lezártként kezelik. Vagyis valaki kifizette Lajcsikék csekkjét. „A fogyasztó rendezte azt. A vádiratban öt fogyasztási hely és öt közműszolgáltató szerepel, több szerződésről van szó. A fogyasztók gazdasági társaságok, de ezek egyikének sem tulajdonosa Galambos Lajos, sem a többi vádlott” – fogalmazott rejtélyesen a Borsnak az ügyvéd.

Ám hiába térült meg a cégek kára, az illegális tevékenységet, azaz a szabálytalan gáz- és áramvételezést a bíróságnak továbbra is vizsgálnia kell. Folytatás májusban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top