Sztárok

Hosszú Katinka erről még nem döntött

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke még várja az úszóklasszis válaszát.

Megalakult a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) Olimpiai Bajnokok Testülete (OBT). Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke örömmel nyugtázta, hogy az úszó olimpiai bajnokok többsége az első hívó szóra jelezte részvételi szándékát. A sportvezetőnek régi terve volt, hogy vonják be a magyar úszóéletbe „a régi olimpiai bajnokainkat, hisz náluk autentikusabb személyek nincsenek”. Az elnök szerint az OBT egyfajta véleményező testület lesz, bevonják a MÚSZ döntéshozatalaiba, és önálló kezdeményezéseket is várnak tőle.

Az évente 2-3-szor ülésező OBT elnökévé nyílt szavazással, egyhangúlag Risztov Évát, London (2012) olimpiai bajnokát választották. A testület alapító tagjai: Czene Attila, Darnyi Tamás, a visszavonult Gyurta Dániel, Kovács Ágnes, Risztov Éva, Rózsa Norbert, Szabó József, Székely Éva és Wladár Sándor.

Az úszó Olimpiai Bajnokok Testületének tagjai – Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Két olyan úszó olimpiai bajnok van, aki üdvözli a testület megalakulását, de még gondolkodik a belépésen. Egerszegi Krisztina a nagypénteki elfoglaltságai miatt nem volt jelen a debreceni alakuló ülésen, de Wladár Sándor reméli, hamarosan igent fog mondani a testületi tagságra, míg a férjével kibékült Hosszú Katinka – Wladár megfogalmazása szerint – „még átgondolja ezt a helyzetet”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top