Sztárok

Börtönre ítélték Hien apját

Bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntette miatt első fokon öt év börtönbüntetésre ítélte a bíróság Hien édesapját, aki jelenleg is szökésben van.

A Megasztárban feltűnt énekesnő apját, a Tony becenévre hallgató Nguyen Tuan Anht  azzal vádolták, hogy társaival alkalmanként akár tízezer euró, azaz több mint hárommillió forint ellenében hamis papírokkal segített Magyarországra, illetve tovább, Nyugat-Európába jutni vietnámi állampolgároknak. A vádirat alapján a vállalkozás – amelyet az ügyészség szerint Hien apja irányított, és amelynek az énekesnő édesanyja, valamint féltestvére is tagjai voltak – közel egymilliárd forint bevételt hozott a bűnszervezetnek.

Az embercsemész banda több tagját, köztük Tonyt is 2010 nyarán tartóztatták le. A férfi egy évig ült előzetes letartóztatásban, majd házi őrizetbe került, amelyet lakhelyelhagyási tilalomra módosítottak. Ám ez semmit nem ért, a vádlott ugyanis szinte azonnal megszökött. Az évek óta tartó bírósági ügy egyetlen tárgyalásán sem jelent meg, évek óta nemzetközi elfogatóparancs van érvényben ellene, így az ötéves börtönbüntetésről szóló ítéletet is távollétében hozták meg – írja a Blikk.

Hien évek óta ösztöndíjjal tanul a világ egyik legnívósabb, zenei szakembereket képző egyetemén, az amerikai Berkleen. A bostoni székhelyű egyetemen a fiatal lány nem ének, hanem producer szakon tanul, február óta pedig az iskola kihelyezett spanyol szakán, Valenciában hallgat tárgyakat. Az apja ügyéről nem kíván nyilatkozni.

Forrás: Hien

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top