Sztárok

Magyar úszókkal is találkozott Ferenc pápa – fotók

Többek között Kenderesi Tamással is kezet fogott.

A pénteken kezdődő római Sette Colli úszóverseny alkalmából Ferenc pápa audienciát adott a sportág képviselőinek, amelyen többek között a magyar válogatott kiválasztott tagjai is részt vehettek. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) csütörtöki tájékoztatása szerint Bohus Richárd, Kapás Boglárka, Kenderesi Tamás, Verrasztó Dávid és Evelyn egyaránt kezet fogott a szentatyával, akárcsak Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke.

A találkozásról már most felkerült néhány fotó a Facebookra. A MÚSZ szerint a kézfogásokról is készültek fényképek, ám ezeket csak a következő napokban hozzák majd nyilvánosságra a Vatikán hivatalos fotósai. Addig „be kell érnünk” ezekkel a fotókkal:

Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott

Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott, Budapest. 117,879 likes · 844 talking about this. A világ legjobb sportjának magyar fellegvára

Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott

Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott, Budapest. 117,879 likes · 844 talking about this. A világ legjobb sportjának magyar fellegvára

A Vatikánvárosban tartott eseményen egyébként a Sette Colli versenyen részt vevő országokat képviselték a sportolók, többek között olyan világsztárok, mint az olimpiai bajnok svéd Sarah Sjöström, a holland Ranomi Kromowidjojo vagy a dél-afrikai Chad le Clos. Az olasz válogatott, élén az olimpiai és világbajnok Gregorio Paltrinierivel, szinte teljes létszámban felvonult. Az audiencián az úszók nevében az olasz, valamint az európai szövetség (LEN) elnöke, Paolo Barelli köszönte meg a pápának, hogy fogadta a sportág kiválóságait.

Ferenc pápa az úszókhoz szólván arról beszélt, hogy az időeredmények elérése mellett a sportolók helytállása elsősorban fegyelemről, egészséges versenyszellemről és csapatmunkáról tanúskodik.

Ti mindannyian demonstráljátok, hogy a célok elérhetők kemény edzésmunkával, amely szigorú elkötelezettséget és áldozatokat kíván. Mindez az élet egy nagyszerű leckéje, amely kifejezetten jó példa lehet a titeket követő fiatal generációk számára

– fogalmazott.

Az audiencia végén az olasz bajnokok jelképesen egy válogatott felszerelést adtak át Ferenc pápának, aki ezt követően egyenként kezet fogott a résztvevőkkel, így a magyar csapat tagjaival is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top