Sztárok

40 éves lett James Corden, aki még Harry herceg lagziján is bohóckodott

Ott volt Meghan Markle és Harry herceg esküvőjén. Michelle Obamától Paul McCartney-ig, a legnagyobb hírességek ülnek be az autójába, hogy énekeljenek vele a showműsorában található Carpool Karaoke részben. De mégis honnan indult, és hogyan lett a világ egyik legismertebb műsorvezető-színésze James Corden?

Augusztus 22-én ünnepli a 40. születésnapját James Corden, aki gyerekként maga sem gondolta volna, hogy ennyi idősen ekkora népszerűségnek örvend majd. A kis James London egyik kertvárosi részében született. Szülei – akiket ma is gyakran láthatunk fiuk műsorában, a The Late Late Show with James Corden-ben – közül édesapja áll közel a művészetekhez, mivel ő maga a Királyi Légierő zenekarának tagja, édesanyja Margaret pedig szociális munkásként dolgozott a nyugdíjazásáig. James két lánytestvérével nőtt fel, akik szintén többször is feltűntek már a műsorban.

Ő volt Paul Potts

Ellentétben a legtöbb hírességgel ő nem készült már totyogós korától kezdve a sztárságra. 18 éves volt, amikor életében először színpadra állt, egyetlen sora volt az 1996-os Martin Guerre musicalban. Később riporterként is kipróbálta magát, a BBC reggeli műsorában, majd egy brit sitcom sorozatban kapott szerepet a 90-es évek végén, ami után több filmes megkeresést is kapott. Bár az Egyesült Királyságban egyre népszerűbb lett a remek humorú, kissé mackós színész-humorista, és a Gavin & Stacey sorozatban nyújtott alakításért BAFTA-díjat is nyert, világszerte mégsem ettől lett ismert, hanem a 2013-as A hang ereje filmtől, amelyben a szabálytalan fogsorú, kissé esetlen, de remek hanggal megáldott tehetségkutató győztest, Paul Pottsot alakította.

Corden a 2010-es évektől rendszeres résztvevője volt a különböző díjátadó gáláknak, valamint jótékonysági eseményeknek. Az Egyesült Királyságban elképesztően kedvelt Red Nose Day 2011-es adásának részeként láthatták először Corden ma már hihetetlen népszerűségnek örvendő produkcióját a Carpool Karaoke-t, amelyben hírességekkel kocsikázva éneklik a kedvenc dalaikat.

“Rémálomban élünk” 

A Beckham házaspárral is cimboráló James Corden évekig élt közös lakásban Dominic Cooper színésszel. A lakótárs volt az is, aki bemutatta neki Julia Carey-t, akit 2012. szeptember 15-én (Harry herceg születésnapján) Corden feleségül vett. A házaspárnak három gyermeke született, Max, Carey és a legifjabb Charlotte. Ezek után csodálkozik bárki is, hogy Cooper lett a legidősebb gyermekük keresztapja?

„Három gyerek apukája vagyok és néha viccesen a feleségemmel azt szoktunk mondani, hogy egy rémálomban élünk. Már tudom, hogy az én szüleim miért nem szerettek kirándulni indulni velem és a testvéreimmel. Hozd a táskát! Tedd be a rollert! Hol a pelenka, merre van a popsitörlő? Mikor pedig megállunk egy étteremben ebédelni, kettőt pislogok és már tészta és vaj borítja az asztalt” – viccelődött a műsorvezető a People magazinnak. Mire Corden harmadik gyermeke is megszületett, már az amerikai tévécsatornák is kopogtatták az ajtaján. 2015 határozottan a humoros, kreatív és szerethető férfi éve lett, akinek saját későesti showműsora annak az évnek a tavaszán debütált a CBS csatornán.

Megnézem
Összes kép (4)

„Soha nem érdekeltek a nézettségi adatok. A legfontosabb számomra az, hogy a műsor, és a benne lévő beszélgetések és gagek relevánsak legyenek. Ez az elvárás, a többi nem érdekel”– nyilatkozta Corden, akit 2015 nyarán II. Erzsébet királynő egyetlen lánya, Anna hercegnő tüntette ki őt a Buckingham-palotában.

James feleségével és szüleivel a Buckingham palotában (Fotó: Steve Parsons – WPA Pool/Getty Images)

Jó a kapcsolata a királyi családdal

Corden egyébként mondhatni jó kapcsolatot ápol a királyi családdal. Legalább annyira kedvelt személyiség az uralkodói família fiatalabb tagjainak körében, mint a Beckhamék, vagy az Obama-házaspár. Feleségével együtt hivatalos volt Harry herceg esküvőjére is, amelyből természetesen a saját műsorában is viccet csinált.

James Corden és felesége Julia Harry herceg és Meghan Markle esküvőjén (Fotó: Profimedia, Polaris)

“Ott voltam az év eseményen, megható ceremónia volt, mindenki könnyes szemmel ült, amikor Harry és Meghan kimondta az igent. Az én fejem pedig szörnyen nézett ki, mert allergiás voltam a világra, amivel feldíszítették a templomot. Az egész esküvő alatt tüsszentenem kellett, szóval szó szerint fohászkodtam, hogy ne akkor törjön rám a tüsszögés, amikor a pap megkérdezi, hogy tud-e valaki bármilyen okot, hogy Harry és Meghan ne házasodjon össze.”

És bár az esküvő utáni fogadáson is szigorú öltözködési szabályok voltak érvényesek Corden, a People magazin szerint, VIII. Henriknek öltözve vonult be a lagzira. “Hét éve ismerem személyes Harry herceget. Csodálatos volt az esküvő, az egyik legszebb, amit valaha láttam.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top