Sztárok
Szponzorált tartalom

Koós János: “Elbőgöm magam, ha arra gondolok, nem élhetek Sacival”

Annak idején még Szenes Iván mondta, hogy Koós János az egyetlen a szakmában, aki szerencsés a szerelemben. Az énekes ezt még ma is így érzi, erről mesélt a közelgő Táncdalfesztivál kapcsán.

Januárban óriási siker volt az 50 éves Táncdalfesztivál, és a folytatás sem marad el. Az 50+ éves Táncdalfesztiválra szépen fogynak a jegyek, de nem csak a nézők készülnek a show-ra, hanem maguk a művészek is. Például Koós János, akir arról mesélt, miért szeret még 81 évesen is a színpadon állni.

50+ éves a Táncdalfesztivál – 2019 januárjában ismét nagy buli lesz. Koós János, Kovács Kati, Poór Péter, Soltész Rezső, Dobos Attila, Csonka András, de olyan fiatal sztárok is képviseltetik magukat, mint Tóth Vera, Vastag Tamás, Koós Réka, Muri Enikő és Ambrus Rita (fotó: Örkényi Adrienn) – Bővebb információként: www.50evestancdalfesztival.hu[sc_cts_position slug="roadblock010" clear="1"]

“A régi dalokat nem lehet kihagyni, nem is akarom kihagyni. Azokat a közönség velem énekli, állva vagy ülve. Van, hogy megkönnyezek egy-egy részt, de a könnycseppeket nem szabad titkolni, vagy sajnálni, mert akinek nincsenek könnycseppjei, annak nincs másmilyen érzése sem. Én például most is elbőgöm magam, ha arra gondolok, mi lett volna, ha nem élhetnék Dékány Saroltával.” 

Visszatérő momentum a fellépésein, hogy a felesége csatlakozik hozzá. A kettőjük kapcsolata pedig különleges, és az énekes erről mindig szívesen mesél. 

“Én először megnősültem, és csak aztán lettem igazán szerelmes. Ezzel kapcsolatban van egy kedvenc sztorim. Éppen a fesztiválra készültünk, ami akkor az Erkel színházban volt. Már akkor nős voltam, a feleségem nagyon szép nő volt, szerettem is őt. Na de a lényeg, hogy ott a próba akkor úgy zajlott, hogy az volt a színpadon, aki éppen énekelt, a többiek a nézőtéren ültek és vártak. Én a helyemre mentem éppen, és közben felnéztem, amikor egy hölgy énekelt a színpadon és tátva maradt a szám. Akkor jött az Attila a zenekarból, aki már nagyon jól ismert és csodálkozott, mit bámulok ott a lépcsőn. Azt kérdezte, ‘kéne, mi?’ Csak annyit válaszoltam: meglesz. Ő volt Dékány Sarolta. Öt perc alatt elváltam és öt perc alatt elvettem feleségül” – mesélte nekünk. 

Megnézem
Összes kép (2)

Szenes Iván akkor azt mondta, hogy ebben a szakmában egyedül Koós János szerencsés szerelemben, mert ő tényleg megtalálta a társát. Ahogyan Koós meséli, neki a válása is könnyen ment, nem volt benne az a mély fájdalom, ami jellemzője a hasonló történeteknek. Az első felesége megértette, hogy másba szeretett bele az énekes és inkább elengedte. 

“Annak idején megfogadtam Sacinak, imádom, szeretem és soha el nem hagyom, cserébe egyet kérek, hogy soha ne mondja nekem:  Te Jani, ne menj ki a Fradi meccsre! Közel ötven éve vagyunk együtt, és egyszer sem mondott ilyet, megérti a szenvedélyemet, nem tilt tőle. Az egész családom elfogadja ezt.”

Koós Jánosnak két nagy gyereke van már, Réka és Gergő, és odavan az unokájáért, Roziért. A 81. születésnapját is így, szűk családi körben ünnepelte. 

“Olyan életet éltem, amit mindenkinek kívánok. Mindenhol voltam és mindenhol jól éreztem magam, és az a titkom, hogy mindig a nekem kedvező dolgokat vettem észre. És éljék meg legalább azt a kort, amit nekem már sikerült. Ma is gyűjtöm még az élményeket, van, hogy napjában többször is fellépek. Engem ez éltet.”

A 2019 januári koncerten is megnézhetjük, milyen energiával veti bele magát egy-egy fellépésbe. Bővebb információért keresd a www.50evestancdalfesztival.hu oldalát.

50 éves Táncdalfesztivál

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top