Sztárok
Szponzorált tartalom

Kovács Kati: “A nőknek csak egy ruhát kell mutatni, arról minden eszükbe jut”

Bár náluk otthon inkább a férje szeret nosztalgiázni, Kovács Kati örömmel mondott igent a januári Táncdalfesztiválra, miután a közönség ragaszkodott hozzá.

Magasra tette a lécet az 50 éves Táncdalfesztivál januári show-ja, a folytatás pedig ugyanilyen pazarnak ígérkezik. Ezúttal a nézők kívánságára Kovács Kati is csatlakozik az 50+ éves Táncdalvesztiválhoz január 12-én. Több mint ötszáz dal van a repertoárjában, amiből egyelőre nem tudni, mit hallhat majd a közönség, de ő igazából bármit szívesen énekel. 

50+ éves a Táncdalfesztivál – 2019 januárjában ismét nagy buli lesz. Koós János, Kovács Kati, Poór Péter, Soltész Rezső, Dobos Attila, Csonka András, de olyan fiatal sztárok is képviseltetik magukat, mint Vastag Tamás, Koós Réka, Muri Enikő és Ambrus Rita (fotó: Örkényi Adrienn)

“Soha nem tanított senki, azt is csak később vettem észre, hogy mindenhol és mindig énekelek. Annak idején valaki benevezett a Ki mit tud?-ra, de kiestem, mert dzsesszes dalokat választottam, amivel nem igazán tudtak mit kezdeni. A következőre anyukám nevezett be, azt már megnyertem” – a BEST magainnak így emlékezett vissza Kovács Kati az 1965-ös versenyre, ahonnan már egyenes út vezetett a Táncdalfesztiválig. Ekkor Gyulai Gaál János zeneszerző a Nem leszek a játékszered című dalával meg is nyerte a versenyt. Bár azóta rengeteg műfajban megmutatta magát, máig énekel többek között operát, jazzt, rockot, mégis a sikert hozó táncdalokkal azonosítják. 

“Amikor meghallom a Nem leszek a játékszeredet, akkor valójában úgy érzem, mintha megint megszülettem volna. Az a hangzás bevésődött, mert ha meghallom, az olyan, mintha  újra életem fordulópontjánál állnék. A fesztivál előtt én már versenyeztem, megnyertem a Ki mit tud?-ot, de azt mégsem ismerték annyira az emberek, mint a Táncdalfesztivált” – mesélte az énekesnő az 50+ éves Táncdalfesztivál fotózásán. 

Kovács Kati az 503 éves Táncdalfesztivál plakátfotózásán (fotó: Örkényi Adrienn)

Kovács Kati nem tartja magát nosztalgiázós típusnak, ahogy mesélte, náluk inkább a férje az, aki gyűjtöget. Még ha egy fénykép rosszul is sikerült, Kati férjének az is emlék és nem dobná ki semmi pénzért. Az énekesnőnek inkább furcsa a viszony a múlthoz.

“Ha látok egy archív műsort a tévében, olyan érzés, mintha nem is én lennék, hanem egy családtagom. Ilyenkor inkább történetek jutnak eszembe az adott felvételről. A nőknek egyébként csak egy ruhát kell mutatni, és arról minden eszükbe jut.”

Például az is eszébe jut, milyen mereven állt meg a mikrofon előtt a Táncdalfesztiválon, mert akkoriban még nem tudta, hogy kell mozogni a színpadon, hogyan köszönjön vagy éppen mit mondjon. Sokat segített neki Koós János és Hofi Géza, akik megtanították őt a színpadon “életre kelni”. 

“Egyébként évek hosszú munkája volt benne, hogy meg merjek szólalni a színpadon. Viszont csak tavaly csináltam életemben először olyat, hogy egy teniszversenyen bekiabáltam. Én csodálkoztam rajta a legjobban.”

Az énekesnő csendes alkatnak mondja magát, aki jól elvan magában, nemigen szokott eljárni otthonról. Régebben a testvére gyerekeit vitte, de ők már felnőttek. A szereplés pedig, bármilyen furcsán hangzik. Kovács Katinak nem az erőssége. Például, amikor nyilatkozni kell a tévében, azt még most sem érzi a saját terepének.

A január 12-én megrendezésre kerülő  50+ éves Táncdalfesztivál kapcsán minden régi művész úgy érzi, ez a néhány évtized csak úgy elrepült és nagyon hálásak, amiért a közönség még mindig kíváncsi rájuk. ráadásul, újabb és újabb generációk éneklik a dalaikat.  A 2019 januári koncerten is megnézhetjük, milyen energiával veti bele magát egy-egy fellépésbe. Bővebb információért keresd a www.50evestancdalfesztival.hu oldalát.

50 éves Táncdalfesztivál fellépő között van idén Kovács Kati is

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top