Sztárok
Szponzorált tartalom

Ambrus Rita visszatér az 50+ éves Táncdalfesztiválra

Kiskora óta énekel, nálunk akkor ismerte meg a nevét az ország, amikor a Megasztárban versenyzett. Azóta számtalan projektben részt vett, januárban pedig Ambrus Rita visszatér az 50+ éves Táncdalfesztiválra.

Idén januárban hatalmas siker volt az 50 éves Táncdalfesztivál, aminek a folytatására már készülnek az előadók. Az 50+ éves Táncdalfesztiválon olyanok is színpadra állnak, akik egykor versenyeztek, de olyan fiatal énekesek, akik legfeljebb csak tévéfelvételekről ismerhetik ezt az időszakot. Ambrus Rita éppen ezért örömmel mondott igent a felkérésre. 

50+ éves a Táncdalfesztivál – 2019 januárjában ismét nagy buli lesz. Koós János, Kovács Kati, Poór Péter, Soltész Rezső, Dobos Attila, Csonka András, de olyan fiatal sztárok is képviseltetik magukat, mint Vastag Tamás, Koós Réka, Muri Enikő és Ambrus Rita

“Mivel tudtam, hogy az Arénában rendezi meg Meskó Zsolt a koncertet biztos voltam benne, hogy nagyszabású, grandiózus esemény lesz. Azt az érzést, amit annak idején a fesztivál nagyszerű énekesei élhettek át viszont igazán csak színpadra lépéskor lehet talán átérezni, amikor is megszólal a nagyzenekar, bejönnek a táncosok és a kivetítőn megjelenik az adott énekes egy korabeli tv-én keresztül, fekete-fehérben.”

A tavalyi koncert hatalmas élmény volt az énekesnőnek, élvezte a generációk találkozását. Konkrét történeteket nem is tudott felidézni, mert annyi minden történt a próbák során és a koncert napján. Beszélgettek, énekeltek, és izgatott volt mindenki, hiszen ilyen jellegű koncert hosszú évek óta idén januárban volt először.

“Mivel a idősebb generáció nagyon nyitott volt, közvetlen és kedves a fiatal énekesekkel, a beilleszkedéssel semmi probléma nem volt, sőt nagyon jól érezte magát mindenki a másik társaságában. A zene egyébként is kortalanná tesz mindenkit, szerintem. Késmárky Marikával a fesztiválon találkoztam először, fantasztikusan néz ki és nagyon pozitív a kisugárzása. Gálvölgyi Jánossal,  Poór Péterrel sem találkoztam még korábban, jól elbeszélgettünk a múltról és jelenről egyaránt.

Tavaly az újdonság varázsa is hozott izgalmat a felkészülésbe, de ez nem jelenti azt, hogy az 50+ éves Táncdalfesztivál próbáin nincs izgalom, vagy hogy bárki rutinból oldaná meg a dalokat. Bár néhány különbség azért akad. 

“A Singlish School iskolámban gyakorolom a dalokat az eredeti felvételekre, amin az ének is rajta van, mert zenei alapok a you tube-on nincsenek. Az arénás koncert előtt lesz zenekari próba a nagy zenekarral, akkor próbáljuk el először a dalokat élőben. Ugyanolyan maximalizmussal készülök a mostani koncertre is és megtiszteltetés, hogy részt vehetek rajta.”

A táncdalfesztiválok a kor tehetségkutatói voltak, mint például egykor a Megasztár, amelyben éppen tíz évvel ezelőtt Rita is szerepel. Ez azért koránt sem jelenti azt, hogy sok lenne a hasonlóság.

Ambrus Rita (fotó: Örkény Adrienn)

“Úgy gondolom, nagy a különbség a mostani tehetségkutató műsorok és a táncdalfesztiválok között. Hosszú lenne felsorolni, de az egyik különbség például, ha jól tudom, hogy a fesztiváloknál a zsűri külön szavazott a dalra, a dalszövegre és az előadóra. Akkoriban csak magyar dalok hangzottak el, nem úgy, mint a mostani tehetségkutatókban, ahogy nagyobb százalékban angol nyelven énekelnek.”

Éppen ezért Ritának nem is idézi fel a megasztáros időszakot ez a táncdalfesztiválos koncert. 

“A Megasztár egy verseny volt, míg ez nem az. Ott versenyző voltam, itt egyenrangú előadó, akit elismernek, érzem a szeretetet és ez boldogsággal tölt el. Ott zsűriztek, itt nem. A táncdalfesztiválon 2019 január 12-én 18 órakor is magyar slágerek hangzanak el, csak úgy, mint idén januárban, így érteni fogja a közönség a szöveget és együtt átélhetjük a 60-as évek táncdalfesztiválok hangulatát.”

A 2019 januári koncerten is megnézhetjük, milyen energiával veti bele magát egy-egy fellépésbe. Bővebb információért keresd a www.50evestancdalfesztival.hu oldalát.

Ambrus Rita gyakorlatilag semmit sem változott az elmúlt tíz évben, ugyanolyan szenvedéllyel énekel: 

Ambrus Rita 2008-ban a Megasztár színpadán és most, 2018-ban az 503 éves Táncdalfesztivál plakátfotózásán (fotók: Smag; Örkény Adrienn)

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top