Sztárok

Nagy László még az idén visszavonul

A Veszprém csapatkapitánya a Pick Szegedben kezdte, de játszott a Barcelonában is. Kétszer nyert BL-t, háromszor spanyol, ötször magyar bajnokságot. A válogatottban 109 meccsen 728 gólt dobott.

Nagy László bejelentette, hogy a szezon végén nagy valószínűséggel visszavonul. „2019 nyarán nekem lejár a szerződésem, és azzal én szerintem be is fejezem az aktív kézilabdát” – mondta a kézilabdázó az I/I Azurák Csabával című műsorban.

Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Nagy szakmai igazgatóként továbbra is maradna a Veszprémben, és az utánpótlással is szívesen foglalkozna.

Világklasszis kézilabdázónk 2017 októberében vonult vissza a válogatottságtól, de a szövetség kérésére 2018 júniusában, a szlovénok elleni vb-selejtezőn újra pályára lépett. „Az én szerepem kettős lesz, a pályán kívül is akad majd dolgom” – mondta a megnyert selejtező után.

Jelenleg egyéni felkészülést végez, csak a vb csoportmeccsei előtt csatlakozik majd a csapathoz. Szerinte csak papíron tűnik könnyűnek a csoport, mert bár az ellenfelek nem tartoznak az elithez, kellemetlen kézilabdát játszanak. Az elsődleges cél, hogy a magyar válogatott kijusson az olimpiai kvalifikációs tornára.

Nagy László a Pick Szegedben kezdte a pályafutását, majd 2000 és 2012 között a Barcelona játékosa volt. Hét éve szerződött Veszprémbe. Kétszer nyert BL-t, háromszor spanyol, ötször magyar bajnokságot. A válogatottban 109 meccsen 728 gólt dobott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top