Sztárok

Döbbenetes álhír terjed a nemrég elhunyt Koós Jánosról

Koós Réka nevében közöltek egy írást az álhíroldalak.

Máris megjelent egy álhír az interneten a szombaton elhunyt Koós Jánosról – szúrta ki a hvg.hu. A Facebook mellett már a Twitteren is rohamosan terjed az az írás, amelynek egyedüli célja, hogy segítse a álhírgyáros oldalak terjedését és bevételük növekedését.

Különösen ízléstelen, hogy a Koós Réka megható kérése címmel terjedő iromány éppen egy közeli hozzátartozó, Koós János lányának gyászát használja ki. Koós Réka a valóságban semmilyen „megható kérésről” nem írt édesapja halála óta.

A hírportál felhívja a figyelmet, hogy az álhíreket terjesztő oldalak gyakran próbálkoznak a fentihez hasonló, erős érzelmeket kiváltó címekkel becsapni az internetezőket. A közelmúltban hasonló eset volt, amikor azt terjesztették, hogy Cristiano Ronaldo kifizeti a kétegyházi izomsorvadásos kislány kezelését, vagy amikor Kern András visszavonulásáról cikkeztek. Ezekben a cikkekben közös, hogy hazugságokkal próbálnak kattintásokat szerezni.

Kiemelt kép: MTVA/Zih Zsolt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top