Sztárok

Michael Jackson rajongói plakátkampánnyal vágtak vissza

A botrányos Jackson-dokumentumfilmre reagálva a popsztár ártatlanságát hirdető reklámok jelentek meg a londoni buszokon.

Kampányt indítottak Michael Jackson rajongói a Neverland elhagyása című, botrányt okozó dokumentumfilm hatására. Londonban buszokon látható plakátok hirdetik, hogy Michael Jackson ártatlan a gyermekmolesztálási ügyekben.

A négyórás dokumentumfilmben a már felnőtt Wade Robson és James Safechuck azt állítja, hogy gyerekkorukban szexuálisan molesztálta őket a 2009-ben meghalt popsztár. (Mi is megnéztük a filmet, kritikánkat itt olvashatod.)

A londoni hirdetések két verzióban jelentek meg. Az egyiken Michael Jackson száján egy ÁRTATLAN felirat látható, mellette pedig ez a szöveg: A tények nem hazudnak. Az emberek igen.

Így néz ki a másik fajta hirdetés:

De volt utcai tiltakozás is:

A kampány részeként létrehoztak egy weboldalt is, ahol a popsztár ártatlanságának bizonyítékait gyűjtötték össze. Emellett bevezették az #MJInnocent hashtaget is. A plakátok London mellett feltűntek Hollandiában és az Egyesült Államokban is.

A hirdetésekhez szükséges pénzt – nagyjából 5,5 millió forintot – közösségi adományokból gyűjtötték össze. A rajongók tervei szerint a jövőben a metróban is megjelenhetnek a plakátok.

(CNN)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top