Sztárok

Pataki Zita újabb projektbe fogott, amivel ösztönöz másokat is

A lombikprogramjuk óta Pataki Zita és a férje ugyanúgy folytatják a vlogjukat, és – alkalmazkodva a nézőkhöz – most új projektbe kezdtek.

Érzékeny témával állt a nyilvánosság elé Pataki Zita, aki maga sem hitte, hogy az utolsó lombikprogramja alatt ennyi szeretetet és támogatást kap idegenektől. Talán éppen ez ösztönözte őt arra, hogy ne hagyja abba a vlogját. 

„A lombik óta a férjemmel tovább folytatjuk így-úgy a vlogot, mert nagyon kíváncsiak rám. Valahogy kimondtam, hogy én most diétázom, mert hét kiló rám jött. A férjem rákérdezett ebben a kis videóban, hogy nem lenne-e jobb a többiekkel?”

Valahogy így kezdődött Pataki Zita diétaprojektje, amivel másokat akar ösztönözni, ha már a videójuk alatt megjelent hozzászólások szerint erre nagy volt az igény. Gyakorlatilag másnap alakult meg a Pataki Zita súlyterápia, aminek ő igazán a lelki részéhez ért, és hangsúlyozta, hogy tud jó szakembereket ajánlani, de szívesen megosztja a saját módszerét másokkal. Jelenleg ezzel a módszerrel más másfél kilótól szabadult meg. 

Pataki Zita a lombik utáni projektjéről mesélt az RTL Klub Reggelijében

„Amikor a jogi egyetemre jártam, ott két állásom volt, plusz az egyetem, és 10-12 kiló akkor rám jött. (…) Amikor vége lett, akkor elhatároztam, hogy fogyni akarok, és mivel könyvtár-magyar szakos végzettségű vagyok, mit csinál egy jó könyvtáros, hát bemegy a könyvtárba, és kivettem a három legjobb táplálkozástudós könyvét, Ziti végigolvasta, kijegyzetelte, és azt gondoltam, hogy amit mind a három mond, az már törvény.”

Ezekből alkotta a szabályokat, és aki az elsőt nem teljesíti, az nem mehet tovább. Például az első törvény: aki nem tud rendszeresen táplálkozni, az soha nem tud majd fogyni, és ezt két hétig gyakorolja Pataki Zita a követőivel. Fontos ugyanis, hogy a gyomor 4 órát pihenjen két étkezés között, persze más eset, ha valakinek a betegsége miatt kell sűrűbben étkeznie. Vagy mondjuk nem két liter folyadék kell naponta, hanem 30 kilónként 1 liter. 

„Két hete csináltam ezt a csoportot, és 11 ezren követnek” – mondta Zita, aki másfél kilót fogyott ez idő alatt. Szerinte a szokások kialakítása a legnehezebb, ezért gyakoroltat, mivel átlagosan 66 napra van szükség arra, hogy valami rutinná váljon.

Itt vissza tudod nézni, hogyan motiválja a követőit Pataki Zita:  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top