Sztárok

A 61 éves Michelle Pfeiffer menőbb, mint valaha

61. születésnapját ünnepli április 29-én Michelle Pfeiffer. Volt macskanő, egyszer sikerült hazavonulnia egy Golden Globe-díjjal, háromszor azonban Oscar nélkül maradt. Két gyermek édesanyja, s bár mostanában keveset hallunk róla, az élete nem lett unalmasabb 60 felett sem!

Már kamaszként dolgozott, de sok rossz szokással is élt

Bár Kaliforniában nőtt fel, nem mondhatni, hogy tipikus LA-girl. Ereiben német, holland, ír, svéd és svájci vér csörgedezik. Nem a milliomoscsemeték átlagos életét élte, mivel három testvérével együtt már kamaszként dolgozott, hogy besegítsen fűtésszerelő apjának és háztartásbeli anyjának. A gimnazista évei alatt egy szupermarketben vállalt pénztáros munkát, de érettségi után nem pincérnőként folytatta, hanem felvételizett a Golden West Egyetemre. Ebben az időszakban saját bevallása szerint nem élt mintaéletet, erről a Ladies Home Journalnak mesélt.

Soha nem éltem egészségesen. A 20-as éveimben például napi 2 doboz cigit is elszívtam.

Tanulmányai alatt is dolgozott, kezdetben mint gépírónő, később pedig belevágott a színészkedésbe. A döntése nem volt véletlen. Húszéves volt ugyanis, amikor indult egy helyi szépségversenyen. A zsűriben ott ült egy filmes producer is, aki ösztönözte Michelle Pfeiffert, hogy költözzön Los Angelesbe, és járjon el meghallgatásokra.

Michelle 24 évesen (Fotó: Louis C. Liotta/New York Post)

Ma is imádja, hogy szerepelt a Batmanben

Első bemutatkozása nem sikerült valami fényesen. 24 éves volt, amikor szerepet kapott a Grease folytatásában. A mozi hatalmas bukás volt, de nemcsak a filmet, hanem Michelle Pfeiffer alakítását is kritikán alulinak találták. Ettől függetlenül nem mondhatjuk, hogy a karrierje véget ért, mielőtt elkezdődhetett volna, mivel hamarosan Al Pacino mellett találhatta magát A sebhelyesarcúban, ami meghozta neki a sikert. Az ajánlatok ezután egymást érték, a 80-as évek vége, valamint a 90-es évek egyértelműen Pfeiffer uralkodása volt. A Veszedelmes viszonyokban nyújtott alakításáért Oscarra jelölték, amit ugyan nem nyert meg, de a soron következő mozival (Azok a csodálatos Baker fiúk) már Golden Globe-díjat vihetett haza.

1992-ben a Tim Burton-féle Batman visszatérben megkapta Selina Kyle, vagyis a Macskanő szerepét, ami miatt örökre a képregénykedvelők szívébe lopta magát. Amit viszont csak kevesen tudnak, hogy a szerepet eredetileg Annette Beningnek ajánlották ki, aki viszont a várandóssága miatt visszamondta a munkát, így lett Pfeiffer a befutó. És hogy újra belebújna-e a 61 éves színésznő a Macskanő jelmezébe, arról idén áprilisban beszélt a Today Show-ban.

Ó, Istenkém az valami hihetetlen lenne. Szomorú voltam, amikor a Batman visszatér forgatása véget ért.  Bár rém kényelmetlen volt a ruha, de annyira jól éreztem magam a munka során!

Nemcsak itt nosztalgiázott a színésznő, hanem az Instagramon is, ahová idén januárban regisztrált, és első posztjai között egy régi felvételt töltött fel a Batmanből.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

MEOW Instagram.

Michelle Pfeiffer (@michellepfeifferofficial) által megosztott bejegyzés,

Ezért nem jött Budapestre

A folyamatos forgatások mellett arra is szakított időt, hogy viszonylag rendezett magánéletet építsen ki az álomgyárban. Kétszer ment férjhez. Első választottja Peter Horton színész volt, akivel a Grease folytatásának idején, 1982-ben kötötte össze az életét, ám öt évvel később már a válási papírokat írták alá a bíróságon. Pfeiffer 1993-ban mondta ki az igent jelenlegi férjének. „Egy vak randin ismertem meg Davidet. Egy étteremben voltunk, legalább két tucat másik emberrel együtt. Igazából még beszélgetni sem tudtunk normálisan” – emlékezett vissza a Candis magazinnak adott interjúban a színésznő, aki végül egy nyugodtabb randira is elment a tévéssel, és ebből aztán házasság lett. David E. Kelley és Pfeiffer két gyermeket neveltek fel. Lányuk, Claudia Rose érkezése fordulópont volt a pár életében, hiszen akkor éppen két hónapja voltak együtt. Az első bowlingozásuk 1993 januárjában történt, és márciusban Pfeiffer hivatalosan is örökbe fogadta a kislányát, akkor még egyedülálló anyaként. 

David E. Kelley-vel, a 65. Oscar-díj-átadón, 1993-ban (Fotó: Frank Trapper/Corbis via Getty Images)

„Az adoptálás már folyamatban volt, amikor megismerkedtem Daviddel. Amikor Claudia megérkezett az életembe, még csak két hónapja randiztunk, és gyakorlatilag rögtön együtt lettünk szülők. Ez általában nem így történik. De így láthattam őt ebben a helyzetben, ami egy választóvonal a fiú és a férfi között. Természetesen felnőtt a feladathoz. És tudják, akkor mi már felnőtt emberek voltunk, nem gyerekek, szóval készen álltunk a családalapításra. Mindketten láttuk a másikat szülővé válni, miközben a kapcsolatunk még csak alakult, és ez furcsa nyomást helyezett mindkettőnkre” – nyilatkozta a színésznő a Good Housekeeping magazinnak 2007-ben. 

Az első randi után tíz hónappal, 1993 novemberében Pfeiffer és Kelley összeházasodtak, a következő évben pedig megszületett a fiuk, John Henry.

Michelle Pfeiffer, Claudia Rose, John Henry és David E. Kelley a Grease 2 Los Angeles-i bemutatóján (Fotó: Kevin Winter/Getty Images)

A gyereknevelés olyan, mint bármelyik labdajáték. A gyerekek folyton cseleznek. Amikor azt hiszed, hogy végre érted, csavarnak egyet a szabályokon. Bevallom, nem volt könnyű egyikükkel sem, de nem az ő hibájuk, hanem az enyém, mert nagyon szorosan próbáltam fogni a gyeplőt

 – mesélte korábban a Nők Lapjának.

Terhessége nekünk, magyaroknak is érdekes. Az eredeti tervek szerint ugyanis nem Madonna, hanem Michelle alakította volna a főszereplőt az Evitában. Amikor azonban megtudta, hogy a mozit nem az államokban, hanem Budapesten fogják forgatni, akkor visszamondta az ajánlatot. Tette ezt azért, mert akkoriban már várandós volt a gyermekével.

Hogy a házasságuk mennyire erős, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a színésznő üzenete, melyet a 25. házassági évfordulójuk kapcsán tett nyilvánossá, és a férjének küldött. „25 éve már, hogy én vagyok a legszerencsésebb lány a szobában” – írta a Pfeiffer az évfordulós fotója mellé.

Nemet mond a folyamatos plasztikára!

Pfeiffer azt állítja, nem fél az öregedéstől és annak jeleitől. Szerinte a ráncok mennyisége azon is múlik, hogy milyen ételeket eszünk, és mennyit sportolunk, de azzal ő is egyetért, hogy az öregedés elkerülhetetlen. „A filmvásznon viszontlátni, hogy öregszel, nem egyszerű , de úgy vélem, a világ összes plasztikai műtétje sem akadályozza meg, hogy megöregedjünk.”

Ezért tűnt el néhány évre

Az utóbbi években kevesebb filmet forgatott. Ennek nem csak az volt az oka, hogy a családdal szeretett volna több időt tölteni, minderről azonban csak 2017-ben, a nagy visszatérésekor beszélt az InStyle magazinnak.

„Mindig is rajongással imádtam a színészetet, de egyszer csak túl óvatossá váltam azzal kapcsolatban, hol forgatok, meddig leszek távol, és hogy ez mennyire összeegyeztethető a gyerekeim időbeosztásával. Végül olyan válogatós lettem, hogy gyakorlatilag leszerződtethetetlenné váltam. Az évek pedig egyszerűen elrepültek” – mesélte. 2017-ben több fontos filmben is szerepelt, a Wizard of Lies miatt például életében először jelölték Emmy-díjra, de lubickolt a Gyilkosság az Orient expresszen új verziójában is. Amikor ugyanebben az évben napvilágra került Harvey Weinstein zaklatási ügye, a színésznőt is megkérdezték a témában.

Én soha nem dolgoztam Harvey-val. De vannak ilyen tapasztalataim, és azt kell mondanom, mióta ez az egész kibukott, még nem beszéltem olyan nővel, akit ne ért volna zaklatás. Ez jól megmutatja, hogy itt rendszerszintű problémáról van szó

– válaszolta az újságírók kérdésére.

Michelle Pfeiffer egy rajongóval a 2018-as Hangya hollywood-i premierjén (Fotó: Rich Fury/Getty Images)

Parfümben utazik

És hogy mivel foglalatoskodik mostanában Pfeiffer azon kívül, hogy a Demóna folytatását forgatta Angelina Jolie-val? Nos, idén áprilisban dobta piacra legújabb parfümjét. Magával az iparággal 2004 óta foglalkozik, egy interjúban azt is elárulta, hogy szinte minden kozmetikai terméknek utánaolvasott akkoriban, amit a gyermekei használtak a kamaszéveik alatt. Ezek a cikkek és a csomagoláson található összetevők inspirálták arra, hogy olyan (unisex) illatokat dobjon piacra,  amelyek (kémiai) összetevői nem rémisztik meg az embereket. Tény, hogy a 75 százalékban organikus összetevővel rendelkező parfümök nagyban eltérnek a szokásos pacsuliktól, de az áruk is megvan – átszámítva közel 35 ezer forintot kóstálnak.

Mindent összegezve Michelle Pfeiffer a létező legjobb időszakát élni. Dúskál a jó szerepekben, elmúltak azok a megfelelési kényszerek, amelyek a 80-as években folyamatosan görcsben tartották, és az Instagram-profilja az egyik legvagányabb, amit eddig láttunk.

Michelle Pfeiffer Henry Rose parfümjei

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top