Sztárok

Távozik 18 év után Szujó Zoltán – frissítve

Váratlan bejelentést tett a Forma-1-es kommentátor, elbúcsúzott a nézőktől. Az MTVA-nál azt állítják, szerződésszegés miatt mondtak fel Szujó Zoltánnak. A műsorvezető viszont elárulta távozása valódi okát.

Az M4 Sport csatornánál dolgozó Szujó Zoltánközösségi oldalán jelentette be, hogy 18 év után búcsút int a munkájának, és kiszáll a Forma–1-ből – szúrta ki a ripost.hu.

Minden verseny, minden utazás és minden történet véget ér egyszer. Úgy tűnik, az én F1-es utazásom is a végéhez közeledik – legalábbis egyelőre. Sokat tanultam a világról, az emberekről és saját magamról az elmúlt 18 évben. Köszönöm, hogy figyeltetek, és ne feledjétek: #oveketbekapcsolni !” – írta legfrissebb Insta-posztjában, Szujó, aki a Forma–1-es versenyek állandó magyarországi kommentátora volt.

Követői értetlenül állnak a bejelentés előtt. Sorra faggatják, hogy mi történt, de Szujó még nem reagált a kérdésáradatra. „Nagyon hiányozni fogsz!”, „Végtelenül tisztelem a lexikális tudásod és ahogy életet vittél egy-egy unalmas futamba is. Bizakodva várom a folytatást, hogy merre mész”, „Miattad kezdtem el nézni a tavalyi szezont”, „Nem akarom elhinni…„, “Nélküled az F-1 sem lesz olyan” – olvasható többek közötte a hozzászólásokban.

A köztévé, illetve a sportcsatorna eddig nem reagált a kétgyermekes riporter bejelentésére.

UPDATE 1. (17:33):

A közmédia szerint ők váltak meg a Forma-1-es kommentátortól. Az MTVA közleménye azt írja, hogy a sportriporter-kommentátor súlyosan megszegte a szerződésében vállaltakat, ezért a közmédia úgy döntött, hogy kényszerűségből felbontja a műsorvezető cégével kötött kontraktust. Hogy pontosan miről van szó, azt nem közölték – írja a hvg.hu.

A történtek miatt az MTVA a jövőben nem Szujó Zoltánnal képzeli el a Formula-1-es műsorok közvetítését. A közmédia sok sikert kíván a műsorvezetőnek a szakmai és a magánéletében – áll a közleményben.

UPDATE 2. (18.08):

Szujó Zoltán az Indexnek elárulta távozása valódi okát. “Határozottan nem politikai, hanem emberi és szakmai okok vezettek az M4 Sporttól való távozásomhoz” – vallotta be a sportkommentártor, akiben közel 3 éve érett a távozás gondolata, azóta érezte úgy, hogy a csatorna nem kezeli értékén az egyik legdrágább, ám legnézettebb tartalmát, a Forma-1-t, s emiatt sem tudja már tovább csinálni emberileg sem.

Elmondása szerint az elmúlt években leépítették az F1-közvetítés mögött dolgozó hatalmas háttérstábot, remek szerkesztőket küldtek el, akiket fiatal, rutintalan kollégákkal próbáltak helyettesíteni. Hozzátette: elmúlt években hatalmas küzdelem volt a háttérben azért, hogy a személyi változások ellenére tartani tudják a közvetítések színvonalát. Véleménye szerint bár még mindig rengeteg tehetséges kolléga dolgozik az M4 Sportnál, a rendszer már alkalmatlan arra, hogy hatékonyan működjön, ezért sem tudta már folytatni, ráadásul a jelenlegi csatornaigazgató elképzeléseivel, vezetési stílusával sem tud azonosulni.

Kiemelt kép. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top