Sztárok

Gigabaki az Eurovízión, elszámolták a pontokat

Csak most derült ki, hogy hiba csúszott az Eurovíziós Dalfesztivál pontszámításába.

Jon Ola Sand, az Eurovíziós Dalfesztivál igazgatója közleményben jelentette be, hogy fatális hiba történt az első elődöntő – amelyben Pápai Joci is fellépett – pontszámításánál. Emberi mulasztás miatt újra kellett számolni a pontokat, emiatt megváltozott az Eurovízió végeredménye – számolt be a ripost.hu.

A hiba nincs hatással a győztesre, illetve a legjobb négy helyezettre sem, ám a többi helyezést korrigálni kellett, Fehéroroszország ugyanis rossz zsűripontokat adott: az általuk ítélt legjobb 10 produkció helyett a legrosszabb tízet értékelték.

Az Eurovízió-győztes Duncan Laurence. Fotó: Getty Images

Az Eurovízió honlapján közzétett új ponttábla szerint Svédország és Norvégia is helyet cserélt, Ciprus javított, valamint Málta, Albánia, San Marino, Fehéroroszország, Szlovénia, Franciaország és Észtország helyezése is megváltozott. A pontok újraszámolása után kiderült: nem Svédország, hanem Észak-Macedónia nyerte a zsűriszavazást. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top