Sztárok

Hegyi Barbara: „Előfordul, hogy az ember ráun a másikra”

A Spirit Színház legújabb darabjában Hegyi Barbara és Seres Zoltán házassága fordulóponthoz ér. Hogyan lépnek túl egymás hibáin, és mit gondol erről a színésznő? Interjúnkban megtalálod a választ.

Hegyi Barbara a Spirit Színház legújabb darabjában, a Szexpedícióban Seress Zoltánnal játszik együtt. Egy házaspárt alakítanak, akik 25 év házasság után megrekedtek és megpróbálják megmenteni a kapcsolatukat. Az előadás felhőtlen szórakozást nyúlt, mégis mélyebben érinti a nézőt. A darabban játszó karakterek mindenki számára ismerősek, és nagyon is átélhető szituációkba keverednek, ezért könnyű velük azonosulni.

Hegyi Barbarával az első előadás után beszélgettünk. „A Szexpedíció mindenképp egy szórakoztató előadás, de nagyon fontosnak tartom azokat a drámai fordulatokat benne, amelyek komolyabb kérdéseket vetnek fel. Hogy milyen próbatétel elé állít egy ilyen hosszú kapcsolat, és hogyan teszi tönkre a rutin a két szereplő életét” – mondta a nlc.hu-nak Hegyi Barbara.

A színésznő nagyon élvezte a próbákat Bányai Gábor rendezővel, a darabbeli párjával pedig már többször is dolgoztak együtt a Vígszínházban. „Harmadszorra vagyunk egymás férje és felesége a színpadon. Remek próbafolyamat volt, rengeteget nevettünk, mert a darab nagyon pontosan és nagy humorral láttatja a hétköznapi helyzeteket Alice és Henry életében. Ezek a szituációk előfordulhatnak egy hároméves kapcsolatban is, nincs időhöz kötve. Előfordul, hogy az ember ráun a másikra, és nehéz kitalálni, mi lenne az, amivel újra fellángolhat a kapcsolat.”

A darabban sok szó esik a házasságuk javításáról. „Talán minden hosszútávú kapcsolatban volt már olyan pillanat, amikor a felek úgy érezték, feladják, mégis többnyire a túlélést keressük bármilyen abszurd is legyen a megoldás. Férfiak és nők nagyon mások vagyunk, ez biztos. Sok férfi próbálja megérteni a nőket, de ez egy lehetetlen feladat, és fordítva sincs másképp.”

Megkérdeztem a színésznőtől: szerinte mi a jó házasság titka? „Ezek után még kérded?! – nevette el magát Hegyi Barbara. – Na jó… Szerintem a humor sokat számít.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top