Sztárok

Kulcsár Edina: „Kapok nyomdafestéket nem tűrő kommenteket”

Kulcsár Edina a nyilvánosság előtt éli az életét, és bár általában pozitívan állnak hozzá az emberek, azért kap nyomdafestéket nem tűrő kommenteket is.

A JOY Social Media Award #anyavagyok kategóriájában olyan ismert anyukák szerepelnek, akik filter nélkül vállalják az anyaság valódi oldalát, legyen szó boldog pillanatokról vagy nehézségekről. Az olvasók többek között leadhatják voksukat Kulcsár Edinára és Szabó Zsófira is, akik most elárulták, miért engednek betekintést mindennapjaikba. 

Kulcsár Edina életét évek óta több százezren követik a közösségi média oldalain keresztül. A fiatal anyuka kisfia születése előtt tudatosan figyelt arra, hogy követői számára a valódi énjét és életét mutassa. Medox születése azonban őt is elgondolkodtatta, hiszen tudta, sokak számára megosztó, ha egy ismert ember megmutatja gyermekét a közösségi oldalain. Ugyanakkor Edina továbbra is szeretne erőt adni és példát mutatni mások számára.

Kulcsár Edina időnként negatív hozzászólásokat is kap. Fotókredit: Jakab Krisztina Photography

„Sajnos tudom, hogy rengetegen elhiszik azt a sokszor hamis világot, amit a közösségi oldalak közvetítenek. A legrosszabb, hogy a fiatal lányok és anyukák is hajlamosak önmagukat az általuk követett szereplőkhöz hasonlítani, kevesebbnek vagy rosszabbnak érezni magukat, látva a »tökéletes« képeket. Én fontosnak tartom, hogy nekik, főleg az anyukáknak megmutassuk, hogy semmiben sem különbözünk. Ugyanúgy küzdök a kialvatlansággal, a fáradtsággal és az otthoni felfordulással, mint minden anyuka. Időnként kapok nyomdafestéket nem tűrő kommenteket egy-egy képem alá, de mindenért kárpótol, hogy létrejött az oldalamon egy olyan virtuális közösség, akikkel erőt meríthetünk egymás támogatásából” – árulta el Edina.   

Szabó Zsófi kisfia, Mendel, már másfél éves, anyukája pedig természetesen nem tud betelni vele, így büszkén oszt meg fotókat és videókat életükből. Várandóssága alatt neki is sokat segített, hogy a közösségi médiában hasznos tippeket és tapasztalatokat olvashatott más anyukáktól, így örömmel csatlakozott a közösségi mamik táborához, bízva abban, hogy ő is segíthet másoknak. Persze tudja, amennyire támogató tud lenni egy ilyen közösség, épp úgy önbizalmát is tudja szegni a mamiknak. 

Szabó Zsófi nem tud betelni másfél évek kisfiával. Fotó: Vamos Wedding Photography

„Szerintem a közösségi média legnagyobb előnye, hogy mi választhatjuk ki, kit követünk. Így azoknak az anyukáknak, akik pozitív támogatásra vágynak, azt tanácsolom, hogy anyukákat kövessenek kizárólag, akik olyan tartalmakat készítenek, amelyek feltöltik és bátorítják őket.”

Edina és Zsófi is sokszor találkozik olyan anyukákkal, akik úgy érzik, nem végzik elég jól feladatukat. Szerintük ezt a bizonytalanságot a közösségi média tudja táplálni, de akár lerombolni is azáltal, hogy egyre többen mutatják meg az anyaság valódi oldalát, legyen szó boldog pillanatokról vagy éppen nehézségekről.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top