Sztárok

Szinetár Dóra nem fél újrakezdeni, ezt az elmúlt 20 éve is bizonyítja

A mai harmincas generáció életében a zene és a színház révén mindig jelen volt Szinetár Dóra. Megnéztük, hogy mire keresnek a legtöbben vele kapcsolatban a neten.

Tizenévesként a tévé előtt riszáltunk, miközben Szinetár Dóra azt énekelte, hogy milyen jó is buli után a takarítás. Aztán fiatal felnőttként a Rómeó és Júliát mentünk megnézni a színházba az aktuális szakításunk után. Most pedig a gyermekeinkkel nézzük meg a Fionának maszkírozott Szinetárt a Shrekben, és közben persze az életére is kíváncsiak vagyunk. Mégpedig a Google szerint leginkább a következő részletekre.

Amire a legtöbben keresnek: Szinetár Dóra férje

„Nyitott vagyok az új utakra, ez látszik az életutamon is, ezért is váltam el kétszer. Hiszem, hogy mindig lehet újraépíteni, lehet a hibákból tanulni, én a sorsot is csak alaphelyzetnek tekintem” – mondta korábban Szinetár Dóra, akinek első férje Lőcsei Jenő Liszt Ferenc-díjas táncos volt. Dóra alig volt 18 éves, amikor 1993-ban összeházasodtak, két évvel később született meg egyetlen közös gyermekük, Marcell. Barátságban váltak el, mindketten újraházasodtak.

Szinetár Dóra második férje is szakmabeli volt, Bereczki Zoltánnal 2005 júniusában házasodtak össze. Tizenhárom évig éltek együtt, és hét évig voltak férj és feleség, ám végül úgy döntöttek: külön folytatják. Ebből a házasságból is egy gyermek született, egy kislány, Zorka.

Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra (Fotó: Schumy Csaba)

„Talán a duettkoncertezés kapcsán várta leginkább a közönség, hogy az álompár álom női feleként minden szép és jó legyen körülöttem. És ez nagyon fárasztó volt, különösen, amikor épp nem volt igaz. És mivel a magánéletem is ebben az időszakban omlott össze, mindenen változtatni próbáltam, hátha az egész végül jobb lesz” – mondta a színésznő a válság kezdetéről. Bereczki Zoltán pedig hat évvel a különválásuk után így mesélt Palya Beának a szakításról„Mind a ketten nagyon sérültünk ebben. Alakul a béke bennem. Már be tudok menni abba a lakásba, ahol a volt párom lakik, amikor megérkezem a gyerekért. Még pakolnak, leültetnek egy kávéra, és az olyan nehéz. Még nem akarsz, de muszáj, és úgy illik, aztán meglátod a saját bögrédet, hat év után is megvan.”

Szinetár Dóra harmadik, jelenlegi házassága is munkakapcsolatnak indult, egy közös színdarab próbái közben szerettek egymásba Makranczi Zalánnal. A férfinak született már gyereke egy korábbi párkapcsolatából, Dóra pedig kétgyerekes anyuka volt, amikor találkoztak. „A család és a gyerekek a legfontosabbak… Ha a fene fenét eszik, rájuk kerítünk időt. Úgy osztjuk be a napot” – mondták 2016-ban a Nők Lapja Évszakoknak. A pár 2015-ben mondta ki az igent, közös gyerekük, Benjámin 2017-ben jött világra.

Szinetár Dóra és Makranczi Zalán a 2019-es Glamour díjátadón (Fotó: Olajos Piroska)

Amire a legtöbben keresnek: Szinetár Dóra fia, kisfia, lánya

Ezekre a kifejezésekre egyaránt keresnek az emberek, hiszen ahogy az fentebb is kiderült, a színésznőnek három gyermeke van. A legidősebb közülük Lőcsei Marci, aki már az ELTE hallgatója.

„Ma 22 éves. Tanul, dolgozik, segít bármiben. Boldog párkapcsolatban él, rengeteg barátja van, imádja az állatokat. Olvas, érdekli a világ, látja elég reálisan, mégis nagyon szeret benne élni, és meg is találja benne a helyét. Ha szabadideje van, kirándul a kedvesével, a barátaikkal, és a kutyájukkal. Nagyon szereti a természetet, a jó kajákat, a szép helyeket, és a jófej embereket. Őt meg mindenki szereti, mert kedves, okos, nyitott, érdeklődő, elfogadó, türelmes és nagyon jó a humora. Én meg elmondhatatlanul büszke vagyok, hogy az anyukája lehetek” – köszöntötte a fiát Szinetár Dóra tavaly ősszel az Instán.

A színésznő középső gyereke egy kislány, akinek az édesapja Bereczki Zoltán. Zorka 2007. december 7-én született. A Nők Lapja Egészségnek adott interjújában Szinetár így mesélt a kislánya születése utáni időszakról: „Zorkánál már nagyon érdekelt a gyereknevelés-téma. A lakásunkban volt egy babzsákfotel, ebben szoptattam Zorkát, mellette pedig ott állt a polc, tele kisgyerekkorral kapcsolatos könyvekkel. Nagyon érdekelt minden, a gyermekpszichológia, a szabad gyermekké nevelés, aztán amikor Zorka Waldorf-iskolába került, elkezdtem Vekerdyt is olvasni.” 

Dóra és volt párja, Bereczki Zoltán kislányukat tehát egy Waldorf-suliba íratták be. „Az iskola segít abban is, hogy Zorkát ne megnevelni vagy megváltoztatni akarjuk, hanem inkább megismerni, és hagyni, hogy ő maga kibontakozhasson, miközben ez a suli tiszteletre és jó modorra is tanít” – mondta egy másik beszélgetésben a színésznő.

Szinetár Dóra negyvenéves volt, amikor ismét várandós lett. Legkisebb gyereke, Benjámin 2017 decemberében született, édesapja Makranczi Zalán. „Benjámin szemlélődő típus, alaposan megfigyeli a világot, mint Marci ekkora korában. Zorka viszont mindig pörgött, tőle a vonásait örökölte” – nyilatkozta Dóra a Nők Lapjának.

Amire a legtöbben keresnek: Szinetár Dóra – Down

Benjáminnál a születése után diagnosztizálták a Down-szindrómát. „Döbbenetes, ahogy megosztja az embereket már az is, hogy miképpen állnak egy ilyen helyzethez. Vannak, akik amikor megkapnak egy ilyen diagnózist – de legyen szó születéskori agyvérzésről, oxigénhiányról, bármiféle sérülésről –, úgy vannak vele, hogy ez egy adottság, amivel élni kell. Ezen belül az egyikük ajándékként fogja fel, a másikuk pedig egy életen át szenved ettől. Aztán vannak azok, akik meg azt mondják, hogy ez egy alaphelyzet, amiből kiindulunk, és kezdünk vele valamit. Megoldásokat keresnek, és elindulnak az általuk kijelölt úton… Azok közé sorolom magam, akik a megoldásokat keresik” – nyilatkozta a színésznő, aki hozzátette azt is, hogy ha lehet, akkor a gyerekük születése még közelebb hozta őket a párjával. „Benji igazi csodababa.”

Amire a legtöbben keresnek: Szinetár Dóra szülei

Szinetár Dóra édesanyja Hámori Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, édesapja pedig Szinetár Miklós Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színházi, opera-, tévé- és filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes és kiváló művész. A házaspárnak Dóra az egyetlen gyereke, de édesapjának van egy fia is, Gábor, aki a második házasságából született, még Dóra előtt.

Hámori Ildikó, Szinetár Dóra és Szinetár Miklós (Fotó: Birton Szabolcs)

„Egész életemben mindig megmaradt a szabad akaratom, és ezért végtelenül hálás is vagyok a szüleimnek, mert mellettem álltak és állnak, segítettek abban, hogy ez ne változzon – mondta Szinetár Dóra a Színház.org oldalnak. – A szüleim soha nem várták el, hogy »kocka« legyek, és beálljak a sorba. Viszont mivel sosem hittek a megfélemlítésben, és minden helyzetben kiálltak mellettem, a mai napig belőlem az erőszak nem félelmet, hanem dühöt vált ki, ami a szorult helyzetekből az előremenekülésre serkent.”

Az Instagramról mindemellett pedig azt is tudjuk, hogy a nagymama imád mesét olvasni kisebb unokáinak, és hangjával mindig megnyugtatja Benjámint.

Amire a legtöbben keresnek: Szinetár Dóra Facebook

Mi is meglepődtünk, hogy más hírességekkel ellentétben Szinetár Dóra esetében nem az Instára, hanem a Facebookra keresnek az emberek. A színésznő hivatalos Facebook-oldala mindenesetre tényleg érdekes, már csak azért is, mert a személyes hangvételű posztokban pont annyira kap helyet az UNICEF aktuális kampányának fontossága, mint a legfrissebb, gyermekeknek szóló lemez bemutatója vagy a családi kirándulás beszámolója. Itt tudjátok lájkolni.

Amire szeretnénk, ha többen keresnétek: Szinetár Dóra színész, énekesnő

Értjük mi, hogy Szinetár Dóra magánélete nagyon foglalkoztat mindenkit, és hogy ez részben a kimagasló médiaérdeklődésnek is köszönhető, de jó lenne, ha keresne a közönség Szinetár Dórára, a művészre is, mert sok figyelemre érdemes információra és programra lehet így bukkanni. Június elején jelenik meg például Tóth Krisztina Felhőmesék című hangoskönyve, melyben a meséket Szinetár Dóra előadásában hallgathatják meg a kicsik. Június 16-án aztán az UNICEF szervez nagyszabású jótékonysági koncertet a Budapest Parkban, és bár a fellépők között nincs ott Szinetár Dóra, a felhívásban ő is részt vett – köszönet érte. Július 6-án pedig már őt magát is láthatjuk-hallhatjuk élőben, ekkor Náray Erikával és Szalóki Ágival ad közös koncertet a Városmajori Szabadtéri Színpadon, majd augusztus 10-én Szentendrén önállóan is fellép Újratervezés című albumának dalaival. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top