Sztárok

Benke Laci bácsi egész életében egyetlen nőt szeretett

A mesterszakács és felesége, Katalin jövőre ünnepelték volna az aranylakodalmukat.

Benke László, a többszörös világbajnok magyar mesterszakács alig húszéves volt, mikor megtalálta élete párját – emlékezik a Bors. A lap hozzáteszi, Laci bácsi és Dani Katalin gyakorlatilag együtt nőtt fel – a szüleik ugyanis jóbarátok voltak. „A férjemmel egy faluban születtünk, együtt gyerekeskedtünk, együtt jártunk általános iskolába” – nyilatkozta a Borsnak Katalin, majd hozzátette, a kapcsolatuk 1967-ben fordult komolyabbra, nem sokkal azután, hogy a mesterszakács Pestre költözött.

„Laci olyan ember, akit meglátni és megszeretni lehet. Csodálatos kisugárzása van. Nagyon figyelmes. Nagyon boldogan éltük és éljük a mindennapokat” – mondta két évvel ezelőtt Katalin, aki férjével jövőre ünnepelte volna az aranylakodalmukat.

Az asszony egyébként elárulta azt is, szerinte mi kell a hosszú és boldog házassághoz: „Voltak nehezebb időszakok, amiken szintén túltettük magunkat úgy, hogy nagyon sokat beszélgettünk. Le kell ülni rögtön megbeszélni, nem lehet haraggal feküdni és kelni.

Laci bácsi két éve betegeskedett

Benke László halálhírét péntek este közölte az atv.hu. A Bors emlékeztetett, hogy a mesterszakács az elmúlt két évben sokat betegeskedett; gyakorlatilag ki-be járt a kórházba. „Nem vagyok jól, az egészségemet illetően nincsenek jó híreim” – mondta Laci bácsi még áprilisban, majd elárulta, ismét kórházba kell mennie, hogy az orvosok kiderítsék, mi okozza a rosszulléteit, amiket igencsak nehezen visel.

Akkor még optimista volt a jövőt illetően. Az interjúban elmondta, hogy családjának néha-néha már főz, és egyáltalán nem zárja ki, hogy amennyiben az egészsége engedi, újra kamerák elé álljon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top