Sztárok

Titkolta a betegségét Benke Laci bácsi

Amikor a barátja rákérdezett, hogy van, mindig elviccelte a dolgot.

Szomorú alkalomból vár ebédre 150-200 főt a lajosmizsei Tanya csárda mesterszakácsa, Garaczi János. A június 7-én elhunyt Benke Laci bácsi családja és barátai érkeznek a temetés utáni torra – írja a Bors.

Laci bácsi egész életében hű maradt szülővárosához, Lajosmizséhez. A mizsei temetőben, szülei családi sírjában nyugszik majd. Az egyik búcsúbeszédet Garaczi mondja majd a temetésen.

Nagyszerű humora volt, és mindenkihez volt egy kedves szava. Több mint ötven éve ismerem, de azt, hogy beteg, még nekem sem mondta el

– mondta jóbarátja, Garaczi János.

Csak akkor sejtette, hogy nagy a baj, amikor egy hónapja Laci bácsi lemondott egy közös rendezvényt. Aztán már csak egy telefont kapott a fiától. Bármikor kérdezte barátját az állapotáról, Laci bácsi viccet csinált belőle, elbagatellizálta, mintha nem lenne semmi különös. Pedig ekkor már súlyos fájdalmai lehettek az áttétes agydaganat miatt.

Laci bácsi fia azt kérte, amilyen egyszerű volt édesapja az életben, legyen olyan egyszerű a menü is a halotti toron. Ezért hidegtálakat, szendvicseket, kézzel is ehető ételeket szolgálnak fel. És tejes pitét, mert az volt Laci bácsi egyik kedvence.

(Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top