Sztárok

Magyar sztárok receptje az újrakezdéshez: nekik sikerült talpra állni a válás után

Újrakezdés válás után. Min múlik, hogy sikerül-e? Nehéz kérdés ez, de a magyar sztárokat elnézve valamilyen minta azért talán összeáll.

„Az egyiknek sikerül, a másiknak nem, a sors olykor nem tudja, mit akar” – hányszor hallottuk ezeket a sorokat Törőcsik Maritól, de elgondolkodtunk már azon, vajon min múlik, hogy kinek sikerül az újrakezdés a válás után? Vajon min múlik a siker és a boldogság? Hibázik-e az, aki hosszú évekig nem találja a párját, vagy egyszerűen időre van szüksége? Hosszú Katinka nem beszélt a válásáról, ahogyan az új kapcsolatáról sem, őt ezért sokan megszólták. De ugyanígy kap megjegyzést az is, aki beszél a magánéletéről, pedig sok ismert ember hozzátette: azért is nyílik meg, és áll ki a nyilvánosság elé, mert szeretné azokat támogatni, akik hozzá hasonló helyzetben vannak. Mert néha tényleg az is erőt tud adni, ha látjuk és érezzük, nem vagyunk egyedül. Éppen ezért itt van néhány címlapokra került válás, amelyeket tényleg csak azzal a céllal vettünk most elő, hogy megnézzük, mit lehet tanulni belőlük. 

Gesztesi Károly

Ezért sikerült újrakezdeni: nem a szerelemtől teszi függővé a boldogságát

2010-et írtunk, amikor Liptai Claudia és Gesztesi Károly válását kimondták. A kilenc évvel ezelőtti beszámolók szerint mindketten sírtak a válóper végén.

„A bíróság épületéből mosolyogva léptek ki, Claudia belekarolt volt urába, de amikor a búcsúzásra került sor, Gesztesi Károly lelkileg teljesen megtört… Kitört belőle a feszültség, az elfojtott bánat, szinte kapaszkodott Clau­diába, miközben percekig rázta a zokogás. Az utolsó ölelése láthatóan sokkolóan hatott a színészre, vélhetően ekkor tudatosult benne, hogy elvesztette élete szerelmét. A színésznő is nyelte a könnyeit, bár igyekezett erősnek látszani, s nyugtatóan simogatta volt párja vállára hajtott fejét” – írta akkor a Blikk, és Gesztesiék a Story magazinnak is hosszasan meséltek arról, hogy ők a válás minden lépését együtt csinálták végig, és együtt is sírtak a végén, mert emberileg ugyanúgy szeretik egymást. Ez egyébként azóta többször kiderült, akár a Sztárban sztárból, akár interjúkból.

Gesztesi Károly (Fotó: Korponai Tamás/smagpictures.com)

De kanyarodjunk vissza ahhoz, hogyan lehet innen felállni. A színésznek sem ment könnyen: akadtak olyan hírek, melyek szerint képtelen volt egyedül élni a korábbi családi házban, és egy hotelben húzta meg magát, később pedig ő maga beszélt arról, hogy ötvenévesen csapdában érezte magát, nem találta a helyét, és a pohár után nyúlt„Napi két üveg rozét ittam meg – mondta aBlikknek. – Nem tudtam megoldást arra, amiben vagyok, ezért az alkoholhoz menekültem.”

Végül azonban rendezte az életét, és úgy tűnik, hogy a párkapcsolatok terén is máshogyan látja már a dolgokat. Az ő újrakezdésének titka ebben a gondolatában keresendő: „A magánéletem attól van rendben, hogy nagy családom van. A szerelem az egy feeling, az jön-megy. Tehát nem álltam bele egyetlen kapcsolatba… Biztos vagyok benne, ha beütne a szerelem, akkor minden mást kisöpörne, tervet, munkát. Hedonista ember vagyok mindenben, de így volt ez eddig is.”

Liptai Claudia

Ezért sikerült újrakezdeni: nem néz hátra, és kihívásokat keres

Rengeteg erőre és még annál is több hitre lehetett szüksége Liptai Claudiának, hogy túlélje a 2010-es évet, és újrakezdje az életét. Ahogyan fentebb írtuk, abban az évben mondták ki a válását Gesztesi Károlytól, és bár mindketten tudták, hogy ennek a házasságnak akkor és ott vége, és csak sérülnének a folytatásban, a hivatalos lezárás, az „isten veled” kimondása őt is megtörte. Néhány hónappal később neki ráadásul újabb, óriási tragédiával kellett szembenézni, amikor akkori kedvese, Daróczi Dávid 37 évesen tragikus körülmények között elhunyt. Túlélni a napokat, nagy levegőt venni, felállni és menni – ezekhez az alapvető dolgokhoz elképesztő akaratra lehetett szüksége akkoriban, de Claudia erőn felül teljesített. Újrakezdte a kislánya miatt és újrakezdte önmaga miatt is. A szerelem pedig akkor jött, amikor elégedett volt az életével, és nem is kereste a társát. 2018 nyarán a legnagyobb titokban kimondta az igent Pataki Ádámnak, akivel közös gyermeke, Marcell 2016-ban született meg.

Pataki Ádám és Liptai Claudia (Fotó: Instagram)

Hogy mi a titka Claudia újrakezdésének? Talán az, hogy nem nagyon változtatja meg a döntéseit, ha egyszer valamit elhatároz és kimond, akkor nem hátrál meg, hanem előremegy. Ráadásul ritkán néz hátra, és ez nemcsak a magánéletére, de a munkájára is igaz. Amikor 2018-ban úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg szerződését a TV2-vel, így magyarázta a Blikknek a döntését, vagy ha úgy tetszik, az újrakezdést:

„Woody Allen mondta: a szerelem olyan, mint a cápa, ha nem tud előremenni, meghal. Én is ilyen vagyok, nem a szerelemben, hiszen abban most minden rendben van, hanem a munkában. Ha nem tudok változtatni, ha nincs valami, ami új impulzust ad, elfakulok és megfáradok. Most érzem azt, hogy az agyamnak új vágányokra van szüksége. Olyan munkákat szeretnék vállalni, amiket igazán akarok is.”

Hajdú Péter

Ezért sikerült újrakezdeni: leckének fogta fel azt, ami történt vele

2018-ban mondták ki végleg Hajdú Péter és Sarka Kata válását. Mindez két évvel azután történt, hogy Kata és a gyerekek elköltöztek a családi otthonból. Az egykori házaspár tagjai hosszú ideig nem nyilatkoztak az új életükről, végül Hajdú 2017-ben így beszélt Szily Nórának: „Amikor beadtam a válókeresetet, fellélegeztem… Rájöttem, hogy Katát el kellett engednem. Most már kezdem összeszedni magam… Viszont az, hogy esténként nem a gyerekeimmel fekszem le, nem én mesélek nekik, nem velük ébredek, változatlanul szomorúvá tesz.”

Hajdú Péter

Fotó: Neményi Márton

Azt is hozzátette, hogy bár ő maga nem ilyen leckét választott volna magának, de talán kellett az a fajta árulás, csalódás az élettől, hogy építkezni tudjon. Kiemelte azt is, hogy ennek nem a felesége az oka.

Hajdú Péter esetében annak ellenére is beszélhetünk újrakezdésről, hogy a napokban szakítottak fiatal barátnőjével. A tévés februárban jött össze egy 25 éves modellel, és nem pakolta tele az Instáját közös képekkel, érezhetően óvatosabb volt ezzel a friss kapcsolattal. Ami pedig még inkább azt erősíti, hogy nem egy új kapcsolatra alapozta az újrakezdését, az az, hogy érezhetően könnyedén vette a szakítást. 

Várkonyi Andrea

Ezért sikerült újrakezdeni: jó emberekkel veszi körül magát

Hogy könnyebb-e az újrakezdés úgy, hogy nem voltak házasok a felek? Nem valószínű. Bár a jogi hercehurcáktól meg is kímélhetik magukat, de a gyermekek, az elmúlt közös évek ugyanúgy ott vannak, a lezárás és az újrakezdés ugyanolyan nehéz. Várkonyi Andrea és Bochkor Gábor szakítása tavaly adott témát a lapoknak, és az egykori híradósnak érdekes dolog segített abban, hogy újrakezdje az életét: a pszichológia. Néhány hónappal a különválásuk után Várkonyi arról tartott előadást, hogy min múlik a boldogságunk, mit tehetünk a szerelemért, és hogyan tarthat sokáig, később pedig a Borsnak úgy fogalmazott: számára az a legfontosabb, hogy olyanok legyenek mellette, akik tényleg hozzátesznek az életéhez, őszintén és érdek nélkül. Ezt mára sikerült is megvalósítana, és borzasztóan jól érzi magát.

Várkonyi Andrea és lánya, Nóra (Fotó: Instagram)

„Nincs senkim, egyedül vagyok, és most önmagamra koncentrálok. Nagyon jól érzem magam a bőrömben, de nem azért, mert szerelmes vagyok” – mondta tavaly ősszel a Borsnak, és azóta azt is hozzátette, hogy a lányára is tekintettel kell lennie, nem vihet haza kéthetente mást, így sokkal megfontoltabb a párválasztás terén. Hogy azóta változtak-e a dolgok, csak ő tudja, viszont Várkonyi megtanulta azt, ami sokaknak akadályt jelent: egyedül, független emberként is boldognak lenni. A szerelemben ezzel együtt változatlanul hisz, és mivel tudatosan, terápiával zárta le az előző kapcsolatát, tiszta lappal kezdhet újat is, ha akar. 

Ábel Anita

Ezért sikerült újrakezdeni: a válás maga volt az újrakezdés

Alig ocsúdtunk fel Várkonyi Andrea szakításának híréből, és már arról olvastunk, hogy Ábel Anita és férje tizenhat év után úgy döntöttek, külön folytatják az életüket. A Best magazinnak adott nyilatkozatából kiderült, hogy a válást Anita kezdeményezte.

„Hiszem, hogy eljött az a pont az életünkben, amikor boldogabb lesz mindkettőnk élete, ha külön-külön folytatjuk. Sokan vannak, akik egy ilyen helyzetben inkább maradnak, ha másért nem, a gyerek miatt, de én ezt nem így látom. Nem tett volna jót Lucának egy kiegyensúlyozatlan apát vagy egy boldogtalan anyát látnia maga körül” – mondta akkor a műsorvezető, aki képtelen olyan helyzetben maradni, ami nem teszi boldoggá, és bár tiszta szívből szereti a férjét, nem akart a legjobb barátjával együtt élni.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

❤️ @abel.anita #azéletszép

Roberto Favaro (@ilragazzodistrada) által megosztott bejegyzés,

Anita esetében az újrakezdés talán önmagában a válásról szóló döntés, az érvek felsorakoztatása volt. Persze tudjuk, hogy azóta a NőComment műsorvezetőjére ismét rátalált a szerelem Roberto Favaro személyében, ám a dolog mikéntjét firtató kérdésre nem ebben a kapcsolatban, hanem inkább abban a pár sorban találjuk meg a választ, amit a Blikknek mondott a műsorvezető.

„Az emberek nehezen váltanak, inkább megmaradnak ott, ahol már nem érzik jól magukat, mert szerintük még mindig jobb, mint a bizonytalan holnap. Én viszont azt vallom: egy életünk van, és bizony kell bátor döntéseket hoznunk. Ez a mostani is ilyen. Hiszem, hogy jobb lesz neki és nekem is.”

Kovács Patrícia

Ezért sikerült újrakezdeni: mert harcolt, de elfogadta a változás szükségességét

Kilenc év után ért véget Kovács Patrícia és Gusztos Péter házassága, kívülről azonban ennek bármiféle előjelét aligha lehetett észrevenni: csodaszép házaspár voltak, és boldog szülők. Hogy pontosan mi zajlott le az életükben, arról csak idén februárban beszélt a színésznő Jakupcsek Gabriella tévéműsorában. Mint elmondta, amikor férjével együtt érezték, hogy bajok vannak, közösen úgy döntöttek: elmennek a falig. Azt szerették volna, hogy ha a lányuk felnő, és megkérdezi, hogy mindent megtettek-e, akkor azt mondhassák, hogy igen. „Lehúztunk egy kőkemény évet úgy, hogy mindketten tudtuk, itt most azért dolgozni kell…” 

Gusztos Péter és Kovács Patrícia (Fotó: Smagpictures.com / Lilla Szabó)

Végül válás lett a vége, de Kovács Patrícia véleménye szerint ilyen helyzetekben nincs jó vagy rossz döntés, csupán döntés van, és a kisebbik rosszat kell választani, ami kevesebb sérüléssel jár. Patrícia később a Borsnak is mesélt, akkor úgy fogalmazott, hogy egyedülálló nőként, de nem egyedülálló anyaként, hanem a férjével közösen neveli a kislányukat, és úgy érzi, az élete minden szinten jó úton halad.

„Nem szeretnék turnézni a magánéletemmel, de fontosnak tartom, hogy elmeséljem, beszéljek róla, hogy egy válásból is lehet összekapaszkodva, szépen kijönni – nyilatkozta a Jakupcsek Plusz felvétele után. – Mivel végül mindhárman, Péter, Hanna és én is jól jöttünk ki ebből, szerintem bátran merni kell változtatni, hiszen ez az egy életünk van. És igenis ki lehet jól jönni egy ilyen szituációból, ez a történet szereplőin múlik.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top