Sztárok

Nagy Ervin kemény harcba szállt a szinkronszínészetért

Nagy Ervin egy korábbi nyilatkozatával hívta fel a figyelmet arra, hogy a magyar szinkronszínészet komoly bajban van. Az RTL Klub Reggeli című műsorában is kendőzetlenül elmondta véleményét.

Nagy Ervin arra biztatja a magyar szinkronszínészeket, hogy merjenek kiállni és tenni a szinkronszínészetben uralkodó rossz – elsősorban anyagi – helyzet ellen. Az üggyel kapcsolatban véleményét az RTL Klub Reggeli című műsorában is elmondta.

Nagy Ervin hadat üzent Fotó: RTL Klub /Reggeli

„Egy negatív spirálba került a szakmánk, és mindenki egyébként a színésztársalgókban és cigizőkben állandóan fortyog, puffog, és amikor ki kell érni a fényre, és azt kell mondani, hogy na, gyerekek, összefogunk, mert ez így nem megy tovább, akkor hirtelen mindenki elbátortalanodik… Én pedig úgy döntöttem, ha most nem teszek a szakmámért, akkor mikor? Amikor mondjuk a médiában mondok valamit, arra odafigyelnek, és nem magamnak, hanem annak a több száz embernek, akik dolgoznak a szinkronszakmában. Ideértem a rendezőket is és a vágókat is, akik éppúgy ki vannak zsigerelve, mint a színészek… Tarthatatlan ez az állapot, és nagyon gyorsan megkérek mindenkit, hogy álljanak mögénk, mert megint évtizedekig így lesz jegelve ez a téma, és a végén már 100 forintért fogunk szinkronizálni tekercsenként” – mondta Nagy Ervin, aki szerint az egyik legnagyobb baj, hogy a szakmába befektetett rengeteg munka nincs egyenes arányban a bérezéssel.

A teljes interjút a videóra kattintva megnézheted:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top