Sztárok

Lombik a magyar sztárvilágban: Solti Berniék is reményt adnak másoknak

Solti Ádám és Berni nyíltan meséltek arról, hogy csak lombikkal lehet gyerekük, vallomásukkal pedig nemcsak magukon segítettek, de másoknak is. Nem ők az elsők a magyar sztárvilágban, akik nyíltan vállalják, milyen küzdelmes úton járnak.

Nem csak a durva és elítélő megjegyzések tudnak fájni, hanem néha az egyszerű kérdések is, hogy „na, mikor jön a baba?”. Sokszor nem is sejtik más emberek, min megy keresztül egy-egy pár, hogy mennyi mindent áldoznak fel, hogy mennyit harcolnak azért, hogy gyerekük legyen. Saját tapasztalatból mondom, hogy Emma Thompson férje jól fogalmazott, amikor öt évvel ezelőtt a saját küzdelmes éveikről mesélt.

A lombikprogram nagyon felkavaró. Ez egy brutális és nagyon érzelmekkel teli folyamat. Borzasztóan nehéz. De aztán összeszeded magad, körbenézel, és látod azokat a gyönyörű kisbabákat, amilyet te is akarsz.

Ahogy ők is elmondták, rengeteg erőre volt szükségük, és örültek, amikor másoktól biztatást kaptak. Solti Ádám és Solti Berni a nászútjuk kapcsán meséltek arról, hogy hazaérkezésük után lombikprogramba kezdenek. A pár öt éve szeretne gyereket, nem védekeztek, minden lehetséges gyógyszert, progeszteronkrémet, praktikát és technikát bevetettek, de a baba sehogy sem jött össze. Bő egy éve pedig Berni méhen kívüli terhessége következményeként ki kellett venni az egyik petevezetékét. 

„Nem adtuk fel, a siker érdekében átfújták a megmaradt petevezetékemet, Ádám pedig minden ovulációkor elkísért a nőgyógyászhoz, hogy megtudjuk, a pete a jó oldalon jön-e le, azaz érdemes-e mindent megtennünk a hálószobában. Akik küzdenek a babáért, tudják, mit jelent azonnal, időre, abban a pózban együtt lenni. Most, hogy elkezdjük a lombikot, ennek is vége, ma már nem muszájból szeretkezünk, hanem mert megkívánjuk egymást. Megkönnyebbültünk és felszabadultunk. Elég volt már a havonta rendszeresen érzett csalódásból, az érzésből, hogy történjen már valami. A dühből, hogy kit okoljunk, hogy kire, a sorsra vagy egymásra haragudjunk-e…”

A BEST magazinban olvashattál először arról, hogy Solti Ádámék megkezdték a lombikprogramot

Már elkezdték a gyógyszeres kezeléseket, és nagyon bizakodóak. Erről az e heti BEST magazinban olvashatsz hosszabb anyagot velük.

„Természetesen felkészültünk arra is, hogy nem biztos, hogy az első alkalom sikeres lesz. Nincs gond ezzel, benne van a pakliban, és saját magunk érdekében már most szembe kell nézni vele. De Ádámmal inkább azt nézzük, hogy esélyt kaptunk a családalapításra.”

Solti Ádámék még az út elején járnak, de azzal, hogy nyíltan beszélnek a gyerekvállalási nehézségeikről, erőt adnak másoknak, akik hasonló cipőben járnak. Pont úgy, ahogy korábban mások a sztárvilágból, akik őszintén meséltek a lombikjukról. 

Megnézem
Összes kép (8)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top