Ezzel tudja a legjobban megdöbbenteni az embereket Varga Iza

nlc | 2019. Július 15.

Varga Iza a Barátok közt kezdete óta minden hétköznap este ott vár minket a sorozatban. Sikerének és népszerűségének kulcsa talán az, hogy nincsenek sztárallűrjei – abból, amit az elmúlt húsz évben megtudtunk az életéről, akár lehetne a szomszédunk vagy a legjobb barátnőnk is. Varga Iza élete foglalkoztatja is az embereket, úgyhogy megnéztük, mire keresnek rá a legtöbbször vele kapcsolatban.

Amire a legtöbben keresnek: Varga Iza férje

Alig néhány évvel a Barátok közt indulása előtt Varga Iza csatlakozott a kecskeméti Katona József Színház társulatához. Itt ismerte meg későbbi férjét, a rendezőként dolgozó Lendvai Zoltánt, aki szintén 1995-ben érkezett a városba. Hogy hogyan lett a munkakapcsolatból szerelem? Nos, ez egy vicces történet! Minden egy házibuliban kezdődött, ahol odaégett a tej a tűzhelyen. Hogy megnyugtassák a felbőszült házigazdát, Iza és Zoltán nekiállt lesúrolni a tűzhelyet, az alatt a két óra alatt pedig, míg végeztek a tisztogatással, rá is jöttek, hogy ők bizony összetartoznak. A házaspár idén ünnepli az esküvője 18. évfordulóját – amúgy a nász előtt már hat éve együtt éltek –, és két gyerekük született.

Amikor néhány évvel ezelőtt Varga Iza férje interjút adott a Nők Lapjának, Szegő András feltette neki a kérdést, hogy az esküvő után Izabella miért nem akarta felvenni a férje családnevét. „Fel sem vetődött – mondta erre Lendvai Zoltán. – Van már neki szép neve, amit szeretek, miért is kéne, hogy lecserélje. Az a jó, ha megmarad annak, aki, hiszen pont azért vettem el. Az összetartozásnak nem szabad azt jelentenie, hogy az ember elveszíti önmagát, a »nevét«. Mi így választottuk egymást, tehát az a természetes, ha olyannak is fogadjuk el a másikat, amilyen, és nem akarjuk saját képmásunkká gyurmázni. Még a nevében sem.”

Varga Iza és Lendvai Zoltán (Fotó: Schumy Csaba/dfp.hu)

Amire a legtöbben keresnek: Varga Iza lánya

Hadd segítsünk mindenkinek, aki erre keres: Varga Iza nem egy, hanem két gyönyörű lány édesanyja. Idősebbik lánya, Anna 17 éves, húga Sára pedig tavasszal ünnepelte a 12. születésnapját. Annával már a tévénézők is találkozhattak, amikor felkérték, hogy játssza el édesanyja karakterének fiatalkori énjét a Barátok közt-ben.

„Nagyon meghatódtam, amikor kiderült, hogy a tini Nórát fogom alakítani. Különösen akkor, amikor megtudtam, hogy Szőke Bencével forgatok majd, aki apukája karakterét, Miklóst játssza. Kicsit besötétítették a hajam, hogy jobban hasonlítsak anyára. Retró ruhákat kaptam, még a karórám is fehér műanyagból volt” – mesélte 2018-ban a Best magazinnak Anna, aki a szuper élmények ellenére nem készül színésznőnek. „Kriminálpszichológus akarok lenni, bár anyu azt mondja, az kissé veszélyes tud lenni, épp elég izgalmas a pszichológia is.”

Nem is olyan sokára aktuálissá válik majd az a kérdés is, hogy hol tanulnak tovább és hol dolgoznak a lányok. És mit tennének a szülők, ha Anna és Sára úgy döntenének, hogy külföldön szeretnének boldogulni? Erről kérdezte Izát és férjét a Story magazin egy évvel ezelőtt. „Ha így alakul, nem utazni szeretnék, hanem költözni. […] Így csak annyit kértem tőlük, ha mennek, egy helyre menjenek, rossz lenne, ha az egyik Kínában, a másik meg Kanadában kötne ki” – válaszolta a sikeres színésznő.

Ezenfelül van egy „fogadott lánya” is a színésznőnek. Pásztor Virág alakítja Berényi Tímeát tavaly április óta, és Izával az elejétől megvan köztük az összhang. Gyakran viccelődnek a közösségi oldalaikon is ezzel, a forgatási szünetekben pedig alig várják, hogy egy nagyot beszélgessenek egymással. 

Amire a legtöbben keresnek: Varga Iza és Szőke Zoltán

Huszonegy év. Ilyen hosszú ideje ismeri egymást Szőke Zoltán és Varga Iza. Nemcsak a Barátok közt, de az RTL klub legismertebb arcai is ők, akikkel naponta találkozhatunk, igaz, csak a képernyőn. Idén tavasszal azonban olyan hír járta be a sajtót, amely alapvetően változtatja meg nemcsak a Barátok közt, de a színészek életét is: a mindig főgonoszt játszó Szőke Zoltán, vagyis Berényi Miklós búcsúzik a sorozattól, a színész úgy érezte, hogy a karaktere nem összeegyeztethető a magánéletével, így a távozás mellett döntött. Varga Iza és Szőke Zoltán a legelső epizódtól kezdve szerepel a sorozatban, ráadásul nemcsak a képernyőn, de a színpadon is házaspárt alakítanak egy darabban.

„Fura kapcsolat van köztünk, hiszen 21 éve vagyunk mi egymás párjai… Ez egy különleges ajándék az életünkben. Félszavakból, tekintetekből is megértjük egymást” – mondta ennek kapcsán a Reggeliben Varga Iza.

Amire a legtöbben keresnek: Varga Iza keze

Mielőtt rátérnénk Varga Izára és a kezére, elmesélünk egy ide kapcsolódó történetet. Néhány évvel ezelőtt egy reggel Lengyelországban arra ébredtek a sajtó munkatársai, hogy a Google felkapott kereséseit jelző kimutatások szerint a legtöbb találat a „köszvény” szóra érkezett. A világban számos politikai és sportesemény történt előző nap, amire kereshettek volna az emberek, de a legtöbben mégis erre a betegségre voltak kíváncsiak. Az újságírók kutatni kezdtek, hogy mi lehet ennek az oka, és persze pár perc alatt kiderült, hogy a nálunk is sikeres Szulejmán sorozatban a szultánt a köszvény kínozta, az emberek pedig ezért kerestek a betegségre.

Hogy ez mennyiben kapcsolódik Varga Iza kezéhez? Nos, a „Varga Iza keze” kifejezésre akkor kezdtek el keresgélni a magyarok, amikor 2018 októberében arról számoltak be a lapok, hogy egy konyhai baleset következtében komoly égési sérüléseket szenvedett a kezén a színésznő. Iza, akit a Honvédkórházban ápoltak, a következő közleményt adta ki akkor: „Konyhai balesetben lángoló olaj ömlött a kezemre, súlyos sérüléseket okozva. Többet erről nem mondanék, maradjunk annyiban, hogy végtelenül hálás vagyok, mert ez volt a legkisebb »ár«, amit fizethettünk abban a helyzetben. A legjobb kezekben vagyok, de a gyógyulás hosszadalmas lesz…”

Iza sérült kézzel a Barátok közt-ben (Fotó: RTL Klub)

Iza sérülését a sorozatba is beleírták a készítők. Akkoriban dr. Balogh Nóra karaktere egy börtönben sínylődött, és a történet szerint vitába keveredett a börtönkonyhán, innen származtak a sebei. „Hálás vagyok a stábnak, amiért annyit segítettek abban az időszakban. Mivel vezetni nem tudtam, hoztak-vittek a forgatásokra, próbálták úgy intézni, hogy a jeleneteim egy napon legyenek, így pihenhessek. Eleinte csak úgy tudtam forgatni, hogy folyamatosan jegelni kellett a kezem, a jégakkut csak a felvétel alatt tettem le, de arra is figyeltek, hogy mindig hideg legyen” – mondta a Blikknek a színésznő.

Amire a legtöbben keresnek: Varga Iza fogyása

A hírességek fogyása vagy éppen súlygyarapodása mindig izgalomban tartja az embereket. Természetesen igaz ez Varga Izára is: 2015-ben volt egy komolyabb fogyása a színésznőnek, ami után többen is megkérdezték, vajon minek köszönhető a látványos változás. Akkor a Story magazinnak azt mondta a sztár, hogy nem kell luxusmegoldásokra gondolniuk az embereknek: egyszerűen úgy döntött, hogy változtat az étkezési szokásain. Iza négy évvel ezelőtt a paleodiétát kezdte követni, és eltávolította az étrendjéből a rizst, a krumplit és a tésztát, helyette pedig zöldséget, gyümölcsöt és húst készített nemcsak magának, hanem a családjának is. Emellett kerülte a cukrot, és a főzelékekhez nem készített rántást sem. A dologra sokan rácsodálkoznak, mondván: ennyi lenne a titok? Nos, annyi biztos, hogy a táplálkozáson sok múlik!

A dietetikusok állítják: a sikeres fogyás az életmódváltással kezdődik, ezen belül 20 százalék a mozgás, 80 százalék pedig a táplálkozás szerepe. Azzal, hogy Iza csökkentette a cukor-, a rizs-, a tészta- és a krumplifogyasztását, tulajdonképpen a hízásban nagy szerepet játszó szénhidrátbevitelt csökkentette le, amitől meg is indult a fogyás. Iza egyébként akkor azt is elmondta, hogy nem a kilókat, hanem a ruhaméretet nézi. Meglepő módon azonban esetében nem is a kilókra kíváncsiak leginkább az emberek, hanem a centikre, vagyis a magasságára. A színésznő ennek kapcsán egyszer így fogalmazott:

„Valamiért az él az emberek képzeletében, hogy Balogh Nóra, vagyis én, legalább 180 centi magas vagyok. Nagyon meglepődnek, amikor az életben egy 164 centis nővel találkoznak.”

Exit mobile version