Sztárok

Vizes vb: Késely Ajna országos csúccsal negyedik 400 méter gyorson

Két századon múlt Késely Ajna világbajnoki bronzérme.

Késely Ajna országos csúccsal a negyedik helyen végzett 400 méter gyorson a kvangdzsui világbajnokság úszóversenyeinek vasárnapi nyitónapján. A 17 éves versenyző 4:01.31 perces idővel csapott célba, a szám másik magyar versenyzője, Kapás Boglárka – a korábbi hazai rekorder (4:02.37) – 4:05.36-tal hatodik lett. A számot Katie Ledeckyt legyőzve az ausztrál Ariarne Titmus nyerte.

A háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok Késely a hármas, Kapás az egyes pályáról vágott neki a távnak, előbbi közel fél másodperccel erősebben kezdett, mint a délelőtti előfutamban, ahol egyéni csúcsot úszott. A táv feléhez érve az ausztrál Ariarne Titmus vezetett az olimpiai bajnok amerikai Katie Ledecky és a magyar tinédzser előtt. Ledecky és Titmus az utolsó két hosszra ellépett, Késely a másik amerikaival, Leah Smithszel volt hatalmas harcban a bronzéremért. Szinte együtt fordultak rá az utolsó 50-re, és úgy tűnt, Késely kicsit előrébb van, de Smith végül egy jobb benyúlással, két századdal nyert.

Késely Ajna – Fotó: MTI/Kovács Tamás

Gyerekfejjel csalódott vagyok, de ha leülök majd, és végiggondolom, azt fogom mondani, ennek így kellett történnie. Még fiatal vagyok ahhoz, hogy csalódott legyek. Nagyon boldog vagyok, hiszen hatalmas motiváció, hogy Ledecky mellett úszhattam. A két évvel ezelőtti világbajnokságon a szélen úsztam, most pedig a nagyok között küzdhettem a dobogóért. Tanulnom kell ezt a helyzetet is” – nyilatkozta Késely, és megjegyezte, nagyon szeretett volna érmet szerezni.

Kapás Boglárka elmondta, maximálisa kiúszta magát, ugyanakkor egy kicsivel jobb időt szeretett volna. „Még mindig egy kicsit el vagyok szokva a gyorstól” – tette hozzá Kapás, aki biztos volt abban, hogy fiatal honfitársa megdönti az országos csúcsát.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top