Sztárok

Vizes vb: Hosszú Katinka a legjobb idővel döntős 200 méter vegyesen

A háromszoros olimpiai bajnok klasszis fölényesen, a legjobb idővel jutott a döntőbe.

A bomba formában lévő Hosszú Katinka messze a legjobb idővel jutott döntőbe 200 méter vegyesen a kvangdzsui világbajnokság úszóversenyeinek nyitónapján, vasárnap.

A háromszoros olimpiai bajnok klasszis – aki sorozatban a negyedik vb-elsőségére hajt ebben a számban – az előfutamban 2:07.02 perces teljesítménnyel utasította maga mögé a mezőnyt. Ez nemhogy a világ idei legjobb eredménye, de minden idők hetedik leggyorsabb úszása volt (a magyar klasszis világcsúcsa 2:06.12), mindössze két századdal rosszabb, mint amivel két éve a Duna Arénában a döntőben nyert.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A helyi idő szerint esti elődöntőben aztán a pillangót és a hátat követően még egy hajszállal délelőtti teljesítménye előtt járt, de mellen önmagához képest kissé visszaesett, így végül a gyors után 2:07.17-tel csapott célba.

Hosszú a második kanadai Sydney Pickremnél több mint másfél másodperccel jobbat úszott.

Szerettem volna 2:07 alatt úszni, éreztem, hogy bennem van. Azokat a 2:08-as időket, amiket év közben úsztam, mind-mind edzésből érkezve teljesítettem. Ez nekem már előre azt mutatta, hogy a könnyítésnél ezek bőven jobb idők lesznek. Erre a világbajnokságra úgy jöttem, hogy nézzük meg, hol tartunk egy évvel az olimpia előtt. Ilyen szempontból jó helyen vagyok, de azért érzem a vérszagot ott a piros csík körül” – utalt a világcsúcsra Hosszú Katinka.

A döntőt hétfőn közép-európai idő szerint 14.25-kor rendezik.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top