Sztárok

Másodszor is legyőzte a rákot Balzsay Károly

Embert próbáló hónapokon van túl Balzsay Károly és családja, a férfi azonban egy percre sem adta fel a küzdelmet.

A világbajnok ökölvívó Balzsay Károlynál 2014-ben diagnosztizáltak nyirokmirigyrákot. Mikor az orvosai felfedezték, a betegség már áttéteket képzett a férfi csontvelejében, lépében és tüdejében. Balzsaynak óriási akaraterőre és szerencsére volt szüksége, de győztesen került ki ebből a kemény küzdelemből.

A bokszoló tudta, hogy nem szabadult meg örökre a betegségtől. Mint korábban megírtuk, decemberben Balzsay Károly ismét kórházba került. Az elmúlt fél év jelentős részét a családjától elszakítva, egy steril szobában töltötte, miután februárban őssejtbeültetést hajtottak rajta végre.

Balzsay Kűroly

„A családom adott erőt a rák elleni harcban, a feleségem, a két lányom, a testvérem mind rengeteget segített. Szerencsére a steril szobában is szinte naponta láthattam a lányokat, nagyon ritkán volt, hogy nem tudtak jönni, vagy én kértem, hogy most ne látogassanak meg. A külső folyosó ablakán keresztül láthattak és telefonon tudtunk beszélni, ami nyilván nem volt könnyű” – mondta Balzsay Károly a Blikknek.

A bokszszövetség elnökét orvosai ismét gyógyultnak nyilvánították, így Balzsay Károly élete visszatérhet a mindennapi kerékvágásba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top