Sztárok

Szabadulna a börtönből a szexuális bűnökkel vádolt komikus

Most van Bill Cosby utolsó esélye, hogy elkerülje a börtönbüntetést.

Új tárgyalást szeretne a szexuális bűncselekményekkel vádolt, 82 éves amerikai komikus, Bill Cosby az amerikai Legfelsőbb Bíróságon. Ez az utolsó szervezet, amely enyhítheti a Cosbyra korábban kiszabott tízéves börtönbüntetést. Sőt, Cosby abban bízik, hogy eljárási hibák miatt meg is semmisítik az ítéletet.

Bill Cosbyt tárgyalására kísérik 2018 szeptemberében (fotó: POOL / POOL / AFP)

Tavaly szeptemberben egy philadelphiai bíróság bűnösnek találta nemi erőszak vádjában, és letöltendő börtönbüntetésre ítélte Cosbyt. Az Amerika-szerte népszerű komikust egy 2004-ben történt nemi erőszakért ítélték el, amikor philadelphiai otthonában begyógyszerezte, majd megerőszakolta az elkábított Andrea Constandot, a Temple Egyetem egykori ügyintézőjét. Cosby végig azt állította, hogy a szexuális kapcsolat a nővel közös megegyezésen alapult.

Cosbyt eddig legalább 60 nő vádolta meg hasonló jellegű bűncselekménnyel, de ezek legtöbbje elévült, mire vádemelési szakaszba érhetett volna az ügy.

(ABC News)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top