nlc.hu
Sztárok

16 éves lány szexuális zaklatásával vádolják Bill Cosbyt

Egy 16 éves lány szexuális zaklatásával vádolják Bill Cosbyt

Egy nő azt állítja, hogy 16 éves volt, amikor Bill Cosby szexuálisan zaklatta. Polgári per indult.

Alig egy évvel azután, egy eljárási hibára hivatkozva ejtették Bill Cosby előző szexuális zaklatási ügyét, és kiengedték a börtönből, újabb per elé néz az amerikai komikus: ismét egy szexuális zaklatás miatt indult ellene polgári per – írja a 24.hu.

Egy Judy Huth nevű nő azzal vádolja Cosbyt, hogy 1975-ben a Playboy-házban zaklatta őt. Az eset idején a nő 16 éves volt, Cosby pedig 37. Állítólag Cosby betette a kezét a lány alsóneműjébe, majd a kezét a sajátjába tette, és a lányt arra kényszerítette, hogy kielégítse őt. Cosby elismerte, hogy találkozott a lánnyal, de tagadja a zaklatást. 

Huth még 2014-ben perelte be Cosbyt – több tucat másik nőhöz hasonlóan –, az ügy a fent említett büntetőügy miatt húzódott. Ám a perek nem kerültek le a napirendről, Judy Huth ügye az első, amely a tárgyalási szakaszba lép.

Mivel az eset 1975-ben történt, bűnügyként már elévült, ám polgári perben kártérítést még követelhet a nő, mert egy nemrégiben megváltozott kaliforniai törvény meghosszabbította azt az időszakot, ameddig az áldozatok polgári pert indíthatnak a gyermekek elleni szexuális jellegű bűncselekmények kapcsán.

Bill Cosby amerikai komikus érkezik a büntetõpere tárgyalásának ítélethirdetésére a Pennsylvania állambeli Norristown bíróságára 2018. szeptember 24-én

Fotó: MTI/EPA/Tracie Van Auken

A 84 éves színész és televíziós személyiség egészségügyi okokból nem lesz ott személyesen a bíróságon, tárgyalása várhatóan két hétig tart majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top