nlc.hu
Sztárok

Bill Cosby már kint van a börtönből

Eljárási hiba miatt kiengedték a börtönből az erőszaktevő Bill Cosbyt

Az ügyészség eljárási hibát vétett a sztár elítélésekor, és ennek következtében most Bill Cosby szabadon távozhatott a pennsylvaniai börtönből.

Pennsylvania Legfelsőbb Bíróság úgy döntött, Bill Cosbyt azonnali hatállyal szabadon kell bocsátani a börtönből egy szabálytalanság miatt, amit még a tárgyalása során követtek el. Ennek köszönhetően a mosolygós Cosbyról tegnap már olyan fotók készülhettek, ahol szabad emberként jár-kel az utcán. A most 83 éves komikust még 2018-ban ítélték el, amiért philadelphiai otthonában gyógyszerekkel elkábította és megtámadta Andrea Constand-ot, a Temple Egyetem egykori ügyintézőjét, és az ügy hatására később további hatvan nő vádolta meg Cosbyt szexuális zaklatással. Az esetek egészen a hatvanas évekig nyúlnak vissza, a legtöbbjük azóta már elévült – írja a hvg.

Bill Cosby a szabadulása napján (fotó: Profimédia)

Bill Cosby a szabadulása napján (Fotó: Profimédia)

 Cosby tárgyalásán az ügyészek azt a hibát követték el, hogy megígérték a sztárnak, hogy nem fognak vádat emelni ellene egy 2004-es zaklatási ügyben, mégis megtették azt. Mivel így megsértették a tárgyalás alatt a vádlott jogait, ezért kell most kiengedni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy felmentették volna a szexuális zaklatások és az erőszak vádja alól. Cosby korábban már írt kegyelmi kérvényt, amit májusban visszadobtak azzal az indokkal, hogy a sztár nem volt hajlandó részt venni a szexuális ragadozók számára előírt terápián.

Bill Cosbyról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top