Sztárok

Sorstársainak akar segíteni történetével Dukai Regina

Dukai Regina a betegségéről vallott, és azt is elárulta, mit tanácsolt neki az orvos.

Endometriózistól szenved Dukai Regina. A betegség tünetei– amikor a normálisan csak a méh belső felszínén jelen lévő nyálkahártya a méh üregén kívül is megtalálható – tavaly szilveszterkor jelentkeztek először.

Dukai Regina már jobban van

Regina tompa fájdalmat kezdett érezni a jobb petefészkénél, ha lehuppant a kanapéra, vagy átment egy fekvőrendőrön az autójával. Februárban ugyan egy laparoszkópiás műtéttel eltávolították a cisztát, de a beavatkozás utáni gyógyszeres kezelést nagyon rosszul viselte, idő előtt abba is hagyta.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Rengetegen írtok nekem mióta a #szeretemmagam postomban elmeséltem, hogy endometriózisom van. Döbbenten tapasztalom, hogy mennyi nőt érint ez a betegség és mennyien (köztük én is) vannak telis tele kérdésekkel ezzel kapcsolatban. Próbálom röviden összefoglalni az én történetemet.Bármi, amit leírok nem kőbevésett, így ha van tapasztalatotok, amit megosztanátok velünk,nyugodtan kommenteljetek,mert nagy segítség lehet sok nő számára!🙏🏼 Mi is az endometriózis? Endometriózisról akkor beszélünk, ha a méh belső nyálkahártyája a méh üregén kívül is megjelenik,s mivel követi a menstruációs ciklus változásait, a különböző területeken felgyülemlő váladék különböző panaszokat okoz. A betegség fő tünetei a visszatérő kismedencei fájdalom,a fájdalmas menstruáció,az endometriózis az érintett nők kb. 30-50 százalékában jár a fogamzóképesség csökkenésével vagy meddőséggel. Történetem: Szilveszter környékén tompa fajdalmat kezdtem érezni a jobb petefészkemnél, ha lehuppantam a kanapémra,ha átmentem egy fekvőrendőrön az autómmal és minden nagyobb mozdulatnál. Az orvosom Dr. Kisfalvi István megállapította, hogy a kiváltó ok egy csokoládéciszta (vérrel teli ciszta), mely már az endometriózis tünete volt, így amint találtunk megfelelő dátumot a műtétre, laparoszkópiás beavatkozással februárban eltávolította. A műtét után fél éves gyógyszeres (Visanne) kezelés következett volna, de 3 hónap után feladtam, mivel a mellékhatások javát produkáltam. Aki ismeri a gyógyszert, azt hiszem megérti miért “adtam fel”! Aztán óriási erőt adott nekem az unokatestvérem, aki szintén “endotesó”...akinek nagy fájdalmai voltak, akinek azt jósolták, hogy nem lehet kisbabája, aki nem volt hajlandó sem műtétre, sem pedig gyógyszerek szedésére, “csupán” egy tej, tojás, cukor, hús és gluténmentes diétába fogott és most fájdalom nélkül éli a napjait egy csodálatos 5 éves kislány anyukájaként!💛 Általa eljutottam Dr. Katona Renáta doktornőhöz, aki a téma specialistája. Renáta szintén hús (leginkább vöröshús), glutén, tejtermék és cukormentes diétát javasolt, de hozzátette, hogy heti 1x nyugodtan fogyaszthatok biopiacon található húsokat... folytatás kommentben!

Regina Dukai (@reginadukai) által megosztott bejegyzés,

Végül rátalált egy orvosra, aki hús-, glutén-, tejtermék- és cukormentes diétát javasolt számára. Most azért mesélte el a történetét, hogy sorstársai megoszthassák egymással a tapasztalataikat, kinek mi segített a betegség utáni gyógyulásban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top